Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele 4 reguli de aur pentru o buna comunicare in cuplu

Cele 4 reguli de aur pentru o buna comunicare in cuplu
Relatiile sunt un lucru complicat, de aceea si exista atata lume singura. Intr-o relatie totul se poate schimba de la un moment la altul; acum totul poate parea perfect si simti ca inima iti explodeaza de fericire, pentru ca apoi sa devii frustrata din cauza ca el nu poate vorbi cu usurinta despre ceea ce simte si se retrage in tacere. In momente ca acestea, nu trebuie sa uiti ca nimeni nu este perfect si ca, poate, tocmai acele trasaturi care acum te enerveaza au fost cele care te-au atras la el.


Partea buna este ca orice problema are si rezolvare, mai ales daca este vorba de probleme de comunicare in cuplu. Orice relatie devine mai puternica daca intre cei doi parteneri exista o buna comunicare, iar o buna comunicare urmeaza, intotdeauna, anumiti pasi. Iata, asadar, patru reguli importante pentru o buna comunicare in cuplu si pentru a avea o relatie de succes.

Spune ce te deranjeaza
Este deosebit de important sa iti exprimi sentimentele, in special pe cele negative. Dincolo de comunicare, aceasta capacitate denota sinceritate fata de partenerul tau, deci respect pentru el si relatie, precum si incredere ca te va intelege. Fie ca e vorba de faptul ca iti vorbeste urat cand sunteti in compania prietenilor lui, fie ca lasa vasele murdare pe masa din bucatarie sau sosetele imprastiate peste tot prin casa, daca taci si nu spui nimic, nu se va rezolva nimic. Este corect sa ii spui ce te deranjeaza, inainte ca problema sa escaladeze si sa ii faci reprosuri mai tarziu. E foarte posibil ca el sa nici nu fie constient de faptul ca te raneste sau ca te supara cu ceva.

Petreceti timp impreuna (dar nu la televizor)
Nu este deloc ciudat ca un cuplu sa iasa la o intalnire ca la inceput. Din contra, este un lucru cat se poate de sanatos si indicat pentru a mentine un cuplu unit. O iesire la un restaurant, intr-un parc sau o cina romantica acasa, toate sunt ocazii bune de a discuta despre voi, despre problemele voastre sau pur si simplu o oportunitate de a va distra ca la inceputul relatiei. Nu trebuie sa fie ceva scump, dupa cum spuneam, merge si o cina romantica acasa; ideea este sa faceti ceva diferit, sa va straduiti amandoi sa schimbati ceva fata de cinele obisnuite, pentru a va relaxa si a iesi din rutina de zi cu zi. Alte variante ar fi mersul la un concert, la un vernisaj sau un targ de produse handmade, un tur cu bicicleta sau o drumetie de o zi (macar) la munte.

Nu te teme de distanta
De cele mai multe ori, distanta va va amplifica sentimentele. Nu e vorba de saptamani sau luni de zile petrecute departe de jumatatea ta, numai ca sa simti ca ti-e dor de el, ci de banalele calatorii de afaceri sau vizite la rudele din alt oras. Cateva zile departe unul de celalalt nu strica. La fel, este sanatos pentru relatiea voastra ca fiecare sa aveti si un alt cerc de prieteni in afara celor comuni si interese diferite. Este nepacut cand unul dintre parteneri incepe sa depinda prea mult de celalalt si se asteapta sa fie mereu centrul atentiei; viata devine o povara cand te simti 100% raspunzator de fericirea partenerului. Niciunul din voi nu ar trebui sa se simta ciudat daca vrea sa iasa singur sau sa faca ceva ce ii place, de teama ca celalalt se va bosumfla. Este normal ca un cuplu sa petreaca mult timp impreuna, insa nu e obligatoriu sa va petreceti tot timpul unul cu celalalt.

Daca va certati, nu folositi insulte sau remarci sarcastice
Remarcile sarcastice, insultele sau ''datul ochilor peste cap'' nu isi au locul in discutiile intre doi adulti. Toti facem asta, de multe ori fara sa ne dam seama, dar nu e o idee buna sa devina obisnuinta in cadrul unei relatii. Inlocuieste-le cu o discutie constructiva, compromisuri si capacitatea de a asculta si rezultatul va fi mult mai bun.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.89 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre comunicare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cuplu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre relatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre succes

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0