Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Consumul de fructe acre reduc sansele unui accident cerebral

de Ana-Maria Tudor la 2015-02-13
Consumul de fructe acre reduc sansele unui accident cerebral
Consumul constant de fructe acre, precum portocale, grapefruit, pomelo, contribuie la reducerea riscului de accident cerebral, sustin specialistii.


Medicii nutritionisti sustin ca persoanele care consuma constant fructe acre si beau suc natural produs din aceste fructe un un risc mai mic cu 19% de a suferi un atac cerebral.

"Flavonoidele sunt cunoscute pentru ca ofera o anumita forma de protectie, influentand diferite mecanisme, cum ar fi ameliorarea functiilor vaselor sanguine sau efectul antiinflamator", a mai spus Cassidy, profesor de nutritie la Facultatea de medicina a Universitatii East Anglia din Norwich, Marea Britanie.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au realizat un studiu pe baza unui sondaj facut de infirmiere din SUA, timp de aproape 14 ani, in randul a 69.622 de paciente, care au raspuns la intrebari privind alimentatia lor, inclusiv consumul de fructe si legume.

Scopul cercetarii a fost studierea efectelor flavonoidelor - substante continute in special in fructe, legume, ciocolata amaruie si vin rosu - asupra sanatatii.

Principalul autor al studiului, Aedin Cassidy, a explicat ca reducerea riscului de atac cerebral este legata de consumul de fructe si legume, mai exact de aportul de vitamina C.

Cercetatorii spera ca studii ulterioare sa aduca lamuriri suplimentare privind aceasta legatura care ar exista intre consumul de fructe acre si reducerea riscului de atac cerebral la femei, recomandandu-le acestora din urma sa consume mai degraba fructe decat sucuri derivate, care contin aditivi bogati in zahar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fructe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficiile consumului de fructe

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0