"Flavonoidele sunt cunoscute pentru ca ofera o anumita forma de protectie, influentand diferite mecanisme, cum ar fi ameliorarea functiilor vaselor sanguine sau efectul antiinflamator", a mai spus Cassidy, profesor de nutritie la Facultatea de medicina a Universitatii East Anglia din Norwich, Marea Britanie.
Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au realizat un studiu pe baza unui sondaj facut de infirmiere din SUA, timp de aproape 14 ani, in randul a 69.622 de paciente, care au raspuns la intrebari privind alimentatia lor, inclusiv consumul de fructe si legume.
Scopul cercetarii a fost studierea efectelor flavonoidelor - substante continute in special in fructe, legume, ciocolata amaruie si vin rosu - asupra sanatatii.
Principalul autor al studiului, Aedin Cassidy, a explicat ca reducerea riscului de atac cerebral este legata de consumul de fructe si legume, mai exact de aportul de vitamina C.
Cercetatorii spera ca studii ulterioare sa aduca lamuriri suplimentare privind aceasta legatura care ar exista intre consumul de fructe acre si reducerea riscului de atac cerebral la femei, recomandandu-le acestora din urma sa consume mai degraba fructe decat sucuri derivate, care contin aditivi bogati in zahar.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
