"Flavonoidele sunt cunoscute pentru ca ofera o anumita forma de protectie, influentand diferite mecanisme, cum ar fi ameliorarea functiilor vaselor sanguine sau efectul antiinflamator", a mai spus Cassidy, profesor de nutritie la Facultatea de medicina a Universitatii East Anglia din Norwich, Marea Britanie.
Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au realizat un studiu pe baza unui sondaj facut de infirmiere din SUA, timp de aproape 14 ani, in randul a 69.622 de paciente, care au raspuns la intrebari privind alimentatia lor, inclusiv consumul de fructe si legume.
Scopul cercetarii a fost studierea efectelor flavonoidelor - substante continute in special in fructe, legume, ciocolata amaruie si vin rosu - asupra sanatatii.
Principalul autor al studiului, Aedin Cassidy, a explicat ca reducerea riscului de atac cerebral este legata de consumul de fructe si legume, mai exact de aportul de vitamina C.
Cercetatorii spera ca studii ulterioare sa aduca lamuriri suplimentare privind aceasta legatura care ar exista intre consumul de fructe acre si reducerea riscului de atac cerebral la femei, recomandandu-le acestora din urma sa consume mai degraba fructe decat sucuri derivate, care contin aditivi bogati in zahar.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei
Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de mult vei suferi la menopauza si cat de mult vei fi afectata de efectele sale de lunga durata Unul din cei mai recunoscuti doctori...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.88
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!