Vitamina E
Are un efect protector asupra celulelor organismului. Joaca un rol important in mecanismele procrearii si in sinteza globulelor rosii. Carentele sunt rare, cel mai frecvent fiind datorate unor probleme de absorbtie.
Alimentele cele mai bogate in vitamina E sunt:
- ulei de floarea-soarelui,
- germeni de grau,
- ulei de arahide,
- ulei de masline,
- margarina,
- unt.
Vitamina K
Sub aceasta denumire sunt reunite mai multe substante cu activitate biologica asemanatoare in procesul de coagulare.
Principala sursa alimentara pentru vitamina K este constituita de leguminoasele verzi, iar cantitati mai mici se gasesc in lapte si produsele lactate, carne, oua, cereale si fructe.
Principala functie a vitaminei K este de catalizator in sinteza factorilor de coagulare in ficat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
