Vitamina E
Are un efect protector asupra celulelor organismului. Joaca un rol important in mecanismele procrearii si in sinteza globulelor rosii. Carentele sunt rare, cel mai frecvent fiind datorate unor probleme de absorbtie.
Alimentele cele mai bogate in vitamina E sunt:
- ulei de floarea-soarelui,
- germeni de grau,
- ulei de arahide,
- ulei de masline,
- margarina,
- unt.
Vitamina K
Sub aceasta denumire sunt reunite mai multe substante cu activitate biologica asemanatoare in procesul de coagulare.
Principala sursa alimentara pentru vitamina K este constituita de leguminoasele verzi, iar cantitati mai mici se gasesc in lapte si produsele lactate, carne, oua, cereale si fructe.
Principala functie a vitaminei K este de catalizator in sinteza factorilor de coagulare in ficat.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti
Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 1 vot.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!