Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Consumul de urzicii - beneficii pentru sanatate

Consumul de urzicii - beneficii pentru sanatate
de la 2019-05-07
Consumul de urzicii - beneficii pentru sanatate

Urzica este planta de primavara tot mai des intalnita in preparatele traditionale datorita usurintei cu care se gaseste, dar si beneficiilor pe care le aduce organismului. Afla cele mai importante beneficii ale consumului de urzici.


Chiar daca este o planta care se culege greu, din cauza intepaturilor, urzica este planta primavaratica indragita datorita beneficiilor miraculoare. Cu un continut bogat de vitamina A, B1, B2, C si K, dar si fier, potasiu,acid folic, zinc, calciu, fibre si licopen, urzica s-a dovedit a fi una dintre cele mai sanatoase plante verzi. Iata cele mai importante beneficii!

 
Bun detoxifiant. Consumul regulat de urzici ajuta la curatarea sangelui si implicit la curatarea ficatului si a rinichilor. Datorita vitaminelor si mineralelor din compozitie, urzica elimina metalele grele din organism.

 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a


Textele care-ti asigura punctajul maxim la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala clasa a VIII-a Elaborata de un grup de profesori lucrarea Compuneri pentru nota 10 la Evaluarea Nationala clasa a VIII-a are un singur scop instruirea elevului pentru depasirea obstacolului reprezentat de textul cerut indiferent de natura...

Oferta Speciala
valabila 48h
Scade tensiunea. Daca este administrata sub forma de ceai ori pulbere, urzica ajuta la subtierea sangelui si scade tensiunea arteriala, marind fluxul sangvin. 

 
Trateaza rinita alergica si astmul alergic. Urzica contine substante antiinflamatoare, antiasmatice si antihistaminice si este un bun tratament impotriva rinitei alergice si astmului alergic. Consumul de urzici usureaza respiratia, ajuta la decongestionarea cailor respiratorii si reduce mancarimile ori secretiile cauzate de inflamarea mucoasei.

 
Trateaza cistita. Urzicile trateaza afectiunile aparatului urinar, cat si infectiile acestuia. De asemenea, preparatele care au la baza urzica reduc inflamatiile de la nivelul rinichilor si cailor urinare si au efect antibacterian.

 
Trateaza anemia. Datroita continutului bogat de fier si magneziu, urzicile sunt ideale pentru tratarea anemiei. Specialistii recomanda chiar o cura de o luna de zile cu ceai de urzici deoarece ajuta la intarirea sistemului imunitar.

 
Scade glicemia si amelioreaza bolile de inima. Consumul de urzici ajuta la ameliorarea diabetului deoarece are proprietatea de a scadea glicemia. Medicii specialisti recomanda sucul de urzica proaspata pentru a preveni aparitia bolilor de inima.

 
Mod de folosire a urzicilor
 
  • Infuzie = o lingurita de urzica uscata la ¼ litru de apa. Nu trebuie fiarta, doar oparita;
  • Tinctura de urzica = se taie marunt radacinile scoase din pamant si se pun intr-o sticla impreuna cu rachiu de secara, de 38-40% si se lasa la macerat pentru 14 zile intr-un loc calduros. Se recomanda pentru bai de picioare.
  • Urzici proaspete sau uscate = Urzicile pot fi gatite si servite drept garnitura pentru o serie de preparate, dar si servite drept ceai, dupa ce s-au fiert bine si au dat in clocot. 
 
Consumul de urzici nu este recomandat pe termen lung deoarece poaate cauza dezechilibru electrolitic, din cauza actiunii diuretice. De asemenea, femeile insarcinate, dar si femeile care au nascut si care alapteaza nu au voie sa consume urzici.


Sursa foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

    Spune-ne opinia ta despre "Consumul de urzicii - beneficii pentru sanatate"

    Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


    7 + 7 =

    Cele mai citite articole

    Vitamina D are numeroase beneficii pentru sanatate, cum ar fi: mentinerea densitatii osoase si ...
    Antioxidantii sunt substantele care impiedica procesul de oxidare a celulelor din organism prin ...
    Nu poti sa dormi? Descopera in articol cinci sortimente de ceaiuri care te pot ajuta sa obtii un ...

    Comentarii articole

    Spune-ti parerea
    “Prietenii sunt familia pe care ti-o alegi.” - Asa este!!!
    Păcat că nu scrie nimic despre gustul fiecăruia,la ce poate fi folosit etc...pare un articol ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0