Printre numeroasele efecte pozitive indicate de cercetarile stiintifice este mentionat inclusiv rolul consumului moderat de bere in scaderea riscului de aparitie a diabetului de tip 2.
„Adultii care isi limiteaza consumul de bere la unul sau doua pahare pe zi, combinat cu o dieta bogata in alimente precum peste, fructe, legume sau ulei de masline, pot prezenta un risc mai scazut de aparitie a unor boli cronice precum diabetul de tip 2. Acest efect este datorat vitaminelor, acidului folic, fierului si calciului care se regasesc in bere. In plus, berea este slab alcoolizata si contine o cantitate scazuta de zahar.Totodata, fiind preparata doar din ingrediente naturale, in bere se regasesc mici cantitati de vitamine B, provenite de la cereale si drojdie, precum si fibre si polifenolidin cereale si hamei”, a declarat Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Cum scade consumul moderat de bere riscul de diabet de tip 2
Cavitatea bucala, stomacul si intestinul subtire transforma alimentele in glucoza care intra in fluxul sangvin. Nivelul crescut al glucozei trimite un semnal pancreasului sa produca insulina, iar insulina transfera glucoza in celula. In cazul unei persoane cu diabet de tip 2, corpul nu reactioneaza corect la insulina, iar patrunderea glucozei in celule este impiedicata. Consumul moderat de bere nu numai ca poate reduce riscul de aparitie a diabetului de tip 2, dar poate imbunatati procesul de reglare a nivelului de glucoza din sange si limita complicatiile in cazul pacientilor deja afectati de diabetul de tip 2.
Factorii legati de stilul de viata care cresc riscul de diabet de tip 2 sunt in principal excesul de tesut adipos si un nivel insuficient al activitatilor fizice, alaturi de consumul mare de calorii din carbohidrati rafinati sau grasimi saturate, consumul mic de fructe si legume, consumul ridicat de sare si fumatul. Berea este clasificata ca fiind un aliment cu o sarcina glicemica (produsul dintre indicele glicemic si continutul total de carbohidrati pe 100 de grame) de doar 7,5, datorita continutului scazut de carbohidrati (7,5 g de carbohidrati la 250 ml).
Comparativ, un pahar de bautura racoritoare are o sarcina glicemica de 16, iar un cartof fiert are o sarcina glicemica de 24. In momentul consumarii berii in timpul sau inaintea mesei cu continut de carbohidrati, aceasta tinde sa reduca nivelul postprandial (dupa masa) maxim al glucozei in sange. In plus, berea are un aport caloric redus, de doar 105 kcal intr-o doza de 250 ml de bere cu alcool si 50 kcal intr-o doza de 250 ml de bere fara alcool.
Potentialele efecte pozitive asupra sanatatii apar doar in cazul consumului moderat de bere in randul adultilor. Acesta este definit ca fiind de nu mai mult de doua pahare de 250 ml de bere cu 5% alcool (sau doua pahare de 330 ml de bere cu 3,8% alcool) pe zi pentru barbati si unul pentru femei.
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.81
din 5
- 8 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!