Daca nu suferi de vreo malformatie congenitala sau de o boala ereditara care ti-a afectat inima, iti poti proteja sanatatea prin metode accesibile, care sunt la indemana oricui. Iata ce trebuie sa faci.
1. Fa miscare in fiecare zi
Efortul fizic este esential pentru sanatatea inimii tale, la orice varsta. Asta nu inseamna ca trebuie sa faci sport de performanta sau sa mergi zilnic la sala de forta. Chiar si 30 de minute de miscare sunt de ajutor si poti alege orice activitate fizica iti place: inot, ciclism, volei, mers pe role, alergare, fitness. Daca esti mai in varsta, te poti limita la o plimbare in ritm mai alert.
Sportul regulat aduce multe beneficii organismului. Contribuie la sanatatea inimii tale, dar ajuta si la reglarea glicemiei si colesterolului, stimuleaza metabolismul si te ajuta sa te simti mai bine nu doar fizic, ci si psihic. In plus, iti asigura un tonus muscular bun si mentine greutatea corporala in limite normale. Vei arata bine si te vei simti bine!
2. Renunta la obiceiurile daunatoare
Un stil de viata echilibrat presupune inclusiv evitarea unor obiceiuri care iti pot afecta sanatatea. Renunta la fumat si la consumul de alcool, pentru ca aceste substante novice iti distrug vasele de sange si cresc riscul declansarii unui infarct sau accident vascular cerebral.
Tot in categoria obiceiuri care distrug sanatatea se numara si noptile pierdute. Odihna este esentiala pentru sanatatea inimii, de aceea trebuie sa ai grija sa dormi suficient in fiecare noapte si sa eviti situatiile in care trebuie sa lucrezi peste program sau sa stai treaza din alte motive.
Evitarea stresului este la fel de importanta. Cauta sa gasesti un echilibru intre viata profesionala si cea personala si sa-ti rezervi timp si pentru tine si activitatile tale preferate, care te ajuta sa te relaxezi.
3. Mergi la medic in fiecare an
Vizita anuala la medic este o regula de aur, daca tii la sanatatea ta. In acest fel, pot fi descoperite din timp anumite afectiuni, care pot fi tratate mult mai eficient. Daca analizele si investigatiile uzuale pe care le faci nu au rezultate prea bune, medicul iti poate recomanda un consult cardiologic la un specialist, pentru o evaluare completa a starii de sanatate a inimii tale.
De mare ajutor poate fi si o consultatie la un nutritionist. De multe ori, anumite probleme de sanatate, inclusiv cele cardiace, pot fi ameliorare prin schimbarea alimentatiei. Astfel, specialistul iti va recomanda o dieta personalizata, in functie de problemele tale.
Orice regim echilibrat presupune evitarea alimentelor foarte sarate, a dulciurilor si grasimilor si se bazeaza pe un consum regulat de legume si fructe proaspete, cereale integrale, lactate si carne slaba. In acest fel, organismul tau va primi toti nutrientii de care are nevoie. Pentru sanatatea ta, ar fi bine sa renunti la produsele semipreparate, la cele de tip fast-food, la prajituri sau carne foarte grasa.
Prin urmare, daca vei respecta aceste reguli de baza vei avea grija de sanatatea inimii tale si te vei putea bucura de o stare generala de bine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
valabila 48h
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!