Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa ai grija de sanatatea inimii tale. 3 reguli pe care sa le respecti

de Sunt Fericita la 2021-02-15
Cum sa ai grija de sanatatea inimii tale. 3 reguli pe care sa le respecti
Stilul de viata agitat si obiceiurile nesanatoase pot provoca probleme cardiace chiar si la persoanele tinere. De aceea, indiferent de varsta, ar trebui sa ai grija de inima ta, prin respectarea unor reguli simple. In acest fel, vei avea o viata sanatoasa si indelungata si nu va fi necesar sa urmezi tratamente cronice, costisitoare. 


Daca nu suferi de vreo malformatie congenitala sau de o boala ereditara care ti-a afectat inima, iti poti proteja sanatatea prin metode accesibile, care sunt la indemana oricui. Iata ce trebuie sa faci.

1. Fa miscare in fiecare zi

Efortul fizic este esential pentru sanatatea inimii tale, la orice varsta. Asta nu inseamna ca trebuie sa faci sport de performanta sau sa mergi zilnic la sala de forta. Chiar si 30 de minute de miscare sunt de ajutor si poti alege orice activitate fizica iti place: inot, ciclism, volei, mers pe role, alergare, fitness. Daca esti mai in varsta, te poti limita la o plimbare in ritm mai alert.

 

Sportul regulat aduce multe beneficii organismului. Contribuie la sanatatea inimii tale, dar ajuta si la reglarea glicemiei si colesterolului, stimuleaza metabolismul si te ajuta sa te simti mai bine nu doar fizic, ci si psihic. In plus, iti asigura un tonus muscular bun si mentine greutatea corporala in limite normale. Vei arata bine si te vei simti bine!

2. Renunta la obiceiurile daunatoare

Un stil de viata echilibrat presupune inclusiv evitarea unor obiceiuri care iti pot afecta sanatatea. Renunta la fumat si la consumul de alcool, pentru ca aceste substante novice iti distrug vasele de sange si cresc riscul declansarii unui infarct sau accident vascular cerebral.

 

Tot in categoria obiceiuri care distrug sanatatea se numara si noptile pierdute. Odihna este esentiala pentru sanatatea inimii, de aceea trebuie sa ai grija sa dormi suficient in fiecare noapte si sa eviti situatiile in care trebuie sa lucrezi peste program sau sa stai treaza din alte motive.

 

Evitarea stresului este la fel de importanta. Cauta sa gasesti un echilibru intre viata profesionala si cea personala si sa-ti rezervi timp si pentru tine si activitatile tale preferate, care te ajuta sa te relaxezi.

3. Mergi la medic in fiecare an

Vizita anuala la medic este o regula de aur, daca tii la sanatatea ta. In acest fel, pot fi descoperite din timp anumite afectiuni, care pot fi tratate mult mai eficient. Daca analizele si investigatiile uzuale pe care le faci nu au rezultate prea bune, medicul iti poate recomanda un consult cardiologic la un specialist, pentru o evaluare completa a starii de sanatate a inimii tale.

 

De mare ajutor poate fi si o consultatie la un nutritionist. De multe ori, anumite probleme de sanatate, inclusiv cele cardiace, pot fi ameliorare prin schimbarea alimentatiei. Astfel, specialistul iti va recomanda o dieta personalizata, in functie de problemele tale. 

 

Orice regim echilibrat presupune evitarea alimentelor foarte sarate, a dulciurilor si grasimilor si se bazeaza pe un consum regulat de legume si fructe proaspete, cereale integrale, lactate si carne slaba. In acest fel, organismul tau va primi toti nutrientii de care are nevoie. Pentru sanatatea ta, ar fi bine sa renunti la produsele semipreparate, la cele de tip fast-food, la prajituri sau carne foarte grasa.

 

Prin urmare, daca vei respecta aceste reguli de baza vei avea grija de sanatatea inimii tale si te vei putea bucura de o stare generala de bine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0