Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente care pot combate stresul. Tu le consumi?

de Camelia Diaconu la 2020-02-12
Alimente care pot combate stresul. Tu le consumi?
Stresul este denumit si boala secolului, afectiunea care ne marcheaza pe cei mai multi dintre noi, tot mai mult. Din cauza unui program mult prea incarcat ori din cauza atributiilor zilnice pe care nu reusim sa le ducem la bun sfarsit, ajungem sa ne stresam, iar organismul sa sufere prin diferite afectiuni. Din fericire, exista solutii! Iata care sunt alimentele care ne pot ajuta sa tinem stresul cat mai departe!


Nu ne dorim sa ne stresam, insa deadline-urile depasite pe care le avem la birou, lipsurile financiare sau starile de oboseala, ne afecteaza starea emotionala si psihica foarte usor. Stresul este o afectiune de care, din pacate, suferim multi dintre noi, care lasa urme adanci pe corpul nostru. Ne cade parul, imbatranim prematur, pielea isi pierde din stralucire si multe alte efecte negative.

Insa, s-a demonstrat de catre specialisti ca alimentatia este cel mai bun remediu, care ne poate ajuta sa luptam cu stresul. Exista cateva alimente care ne ajuta sa ne eliberam total de stres si sa ne deconectam de la situatiile dificile cu care ne confruntam zilnic. 

De ce are legatura stresul cu alimentatia?
Ei bine, in momentul in care se produc schimbari in organism, creste cantitatea de cortizon, hormonal stresului, iar atunci cand exista o crestere mult prea mare, apar problemele de genul: dereglari digestive, cresterea tensiunii, depresia, etc. 
 
Telina te poate ajuta sa scapi de stres. Este un aliment, care, consumat in mod regulat, te poate ajuta sa iti relaxezi organismul si sa reduci cantitatea de hormoni de stres. De asemenea, poate scadea tensiunea arteriala si te poate ajuta sa ai un somn mult mai odihnitor. 
 
Varza. Contine un compelx de vitamine antioxidante, A, C, E si are un efect puternic pentru organism. Un consum regulat de varza te poate ajuta sa reduci stresul, dar si sa iti imbunatatesti starea de spirit, ridicandu-ti moralul. 
 
Usturoi. Stim deja ca este un aliment sanatos, antioxidant, care este recomandat in cazul diverselor afectiuni. Ei bine, usturoiul poate reduce si stresul de la nivelul organismului datorita substantei detoxifiante, alicina, pe care o are in compozitie. De asemenea, consumul de usturoi te poate ajuta si sa reduci nivelul colesterolului si sa scazi tensiunea arteriala.
 
Semintele de floarea soarelui. Pentru a functiona in parametrii normali, organismul are nevoie de zinc, potasiu, fier, magneziu, dar si de complexul de vitamine B. Daca nu te alimentezi corespunzator, iar organismul simte lipsa acestor nutrienti, atunci apar si starile de oboseala si stres. Semintele de floarea soarelui contin toate aceste substante nutritive de care corpul are nevoie si te pot ajuta sa te eliberezi de stresul zilnic. 
 
Pe langa alimentatie, nu uita sa te odihnesti si sa te hidtratezi corespunzator. Consuma zilnic cel putin doi litri de lichide si ofera-i corpului un somn de 8 ore in fiecare noapte. In felul acesta nu vei obosi organismul si ii vei da timp de refacere dupa o zi aglomerata. 

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.22 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
    Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0