Ingrediente necesare pentru cascaval de casa
- un kg de branza proaspata de vaca;
- un litru de lapte;
- un ou (ajuta atat la inchegarea compozitiei, cat si la obtinerea unei culori frumoase);
- doua linguri de unt;
- o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu;
- sare (dupa gust).
Cascaval de casa: metoda de preparare
Pentru inceput, pune laptele la fiert, apoi marunteste branza proaspata de vaca intr-un bol. Dupa ce laptele da in clocot, adauga branza maruntita si amesteca incontinuu pana cand observi ca apare zer.
Urmatorul pas este sa pui branza la scurs intr-o strecuratoare pe fundul careia ai pus si un tifon. Tine-o asa cel putin o ora.
Da branza pe razatoare dupa ce s-a scurs bine. Intre timp, pune untul intr-o tigaie pe foc si lasa-l sa se topeasca. Adauga dupa aceea branza rasa si combina ingredientele pana cand obtii o pasta omogena. Pune si oul amestecat cu bicarbonat de sodiu si continua sa amesteci energic, pana cand obtii o pasta groasa.
Pune pasta obtinuta in forme si las-o la racit timp de cateva ore. Dupa ce s-a racit, te poti delecta cu cascaval de casa facut chiar de tine.
Spor la gatit si pofta buna!
Foto: pexels.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
