Ingrediente necesare pentru cascaval de casa
- un kg de branza proaspata de vaca;
- un litru de lapte;
- un ou (ajuta atat la inchegarea compozitiei, cat si la obtinerea unei culori frumoase);
- doua linguri de unt;
- o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu;
- sare (dupa gust).
Cascaval de casa: metoda de preparare
Pentru inceput, pune laptele la fiert, apoi marunteste branza proaspata de vaca intr-un bol. Dupa ce laptele da in clocot, adauga branza maruntita si amesteca incontinuu pana cand observi ca apare zer.
Urmatorul pas este sa pui branza la scurs intr-o strecuratoare pe fundul careia ai pus si un tifon. Tine-o asa cel putin o ora.
Da branza pe razatoare dupa ce s-a scurs bine. Intre timp, pune untul intr-o tigaie pe foc si lasa-l sa se topeasca. Adauga dupa aceea branza rasa si combina ingredientele pana cand obtii o pasta omogena. Pune si oul amestecat cu bicarbonat de sodiu si continua sa amesteci energic, pana cand obtii o pasta groasa.
Pune pasta obtinuta in forme si las-o la racit timp de cateva ore. Dupa ce s-a racit, te poti delecta cu cascaval de casa facut chiar de tine.
Spor la gatit si pofta buna!
Foto: pexels.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.23
din 5
- 30 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!