Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa faci cascaval in casa. Este mult mai sanatos!

de Viorica Ghinea la 2021-02-08
Cum sa faci cascaval in casa. Este mult mai sanatos!
Nu este deloc complicat sa faci cascaval de casa, asa ca nu ar trebui sa iti fie frica de vreun esec culinar. Dupa ce te vei convinge cat iese de gustos dupa aceasta reteta, nu iti vei mai dori sa cumperi din comert acest preparat lactat.


Oricine poate prepara cascaval de casa daca tine cont de urmatoarii pasii.

Ingrediente necesare pentru cascaval de casa


- un kg de branza proaspata de vaca;

- un litru de lapte;

- un ou (ajuta atat la inchegarea compozitiei, cat si la obtinerea unei culori frumoase);

- doua  linguri de unt;

- o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu;

-  sare (dupa gust).


Cascaval de casa: metoda de preparare


Pentru inceput, pune laptele la fiert, apoi marunteste branza proaspata de vaca intr-un bol. Dupa ce laptele da in clocot, adauga branza maruntita si amesteca incontinuu pana cand observi ca apare zer.


Urmatorul pas este sa pui branza la scurs intr-o strecuratoare pe fundul careia ai pus si un tifon. Tine-o asa cel putin o ora.

Da branza pe razatoare dupa ce s-a scurs bine. Intre timp, pune untul intr-o tigaie pe foc si lasa-l sa se topeasca. Adauga dupa aceea branza rasa si combina ingredientele pana cand obtii o pasta omogena. Pune si oul amestecat cu bicarbonat de sodiu si continua sa amesteci energic, pana cand obtii o pasta groasa.

Pune pasta obtinuta in forme si las-o la racit timp de cateva ore. Dupa ce s-a racit, te poti delecta cu cascaval de casa facut chiar de tine.


Spor la gatit si pofta buna!



Foto: pexels.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.23 din 5 - 30 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cascaval

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retete sanatoase

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aperitive

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016