Ingrediente:
- 4 oua;
- 200 g cascaval ras;
- 50 g unt;
- 50 g faina;
- 350 ml lapte;
- sare si piper.
- ghimbir ras, nucsora, curry (optional)
Sufleu de cascaval - mod de preparare:
Punem o cratita pe foc si topim untul la foc mediu, adaugam faina si amestecam continuu ca sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele caldut cate putin si iarasi amestecam pana se ingroasa compozitia. Se fierbe 2-3 min, apoi se ia cratita de pe foc.
Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Punem peste compozitia pregatita anterior galbenusurile, cascavalul ras, sare si piper.
La final incorporam albusurile spuma si amestecam cu o spatula, de jos in sus, pentru a pastra compozitia bine aerata.
Ungem cu unt forme de ceramica si turnam compozitia (nu trebuie sa depaseasca trei sferturi din forma deoarece va creste). Daca nu aveti forme individuale puteti turna compozitia intr-un vas de yena uns cu unt.
Atentie, cuptorul trebuie sa fie bine incins.
Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii deoarece se lasa si nu mai creste. Sufleul este gata cand se rumeneste frumos deasupra (trebuie tinut la cuptor aprox. 30 de minute).
Cand este gata, se lasa sa se raceasca cateva minute, pe un grilaj metalic.
Se desprind marginile cu grija, folosind un cutit cu lama subtire. Se serveste fierbinte.
Pofta buna!
Sursa foto: www.garelickfarms.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
