Primele etape ale dietei pot fi destul de grele, mai ales ca atunci incercam sa reducem cantitatea de mancare consumata. Pentru a-ti veni in intampinare, iti oferim niste sfaturi privind modul in care poti sa-ti pacalesti creierul sa mananci mai putin.
Ipoteza: Daca mananci incet, vei manca mai putin.
S-a demonstrat in anii 1970 ca persoanele obeze mananca mai repede si concluzia a fost ca acest obicei duce la castig in greutate. Mai recent, cateva studii au folosit aceasta idee pentru a trata cu succes atat supra-alimentarea, cat si sub-alimentarea. In 2009, a fost fost publicat un studiu care a aratat ca adolescentii obezi care au invatat sa manance mai incet si-au coborat IMC. Acest lucru se datoreaza faptului ca, daca mananci mai incet, iti echilibrezi hormonii gastrointestinali, grelina si peptida tirosina, cei care atentioneaza creierul ca ai mancat destul.
Ipoteza: Ceaiul verde si alte suplimente naturale te ajuta sa slabesti.
Multe produse au fost promovate ca avand puterea de a promova scaderea in greutate. Dintre acestea, cel mai promitator pare a fi ceaiul verde. Se pare ca acesta reduce apetitul datorita continutului de polifenoli.
Ipoteza: Daca tii un jurnal al tuturor lucrurilor pe care le mananci, reduci consumul de calorii.
Multi dieteticieni recomanda sa notezi tot ce mananci. Exista si aplicatii pe telefoanele inteligente care fac asta pentru tine. Dar ajuta o astfel de documentare? Conform unui studiu publicat anul trecut, da. Cercetatorii de la University College Londra au monitorizat scaderea in greutate a peste 3.000 de persoane, folosind un sistem de monitorizare online, si au descoperit ca cei care s-au implicat in activitatea de nitare au scapat de mai multe kilograme decat cei care nu au fost la fel de constiinciosi. In traducere libera, stabilirea unui scop precis ajuta la intensificarea motivatiei.
Ipoteza: Daca iti mananci micul dejun, se reduce senzatia de foame in timp ce tii dieta si intensifici scaderea in greutate.
S-a demonstrat ca, daca sari peste micul dejun, te ingrasi, pentru ca iti este foame mai tarziu in timpul zilei. Unii chiar spun ca micul dejun ajuta la accelerarea metabolismului. Relatia dintre micul dejun si slabre este una complexa si depinde de comportamentul general al persoanei in cauza. De exemplu, femeile obeze care sar in mod obisnuit peste micul dejun au slabit cand au introdus aceasta masa in meniul zilnic, dar cele care mancau deja miculd ejun si l-au eliminat au slabit mai mult. Deci, trebuie sa mananci sau nu de dimineata? Probabil, dar depinde de fiecare in parte. Poate ca ipoteza cu jurnalul de nutritie functioneaza mai bine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.6
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!