Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

6 secrete ale unui metabolism rapid

6 secrete ale unui metabolism rapid
Da, in mare parte metabolismul este controlat de mostenirea genetica. Dar oricine poate sa obtina mai multe pornind de la ceea ce are. Trebuie sa stii doar cum. In primul rand nu trebuie sa sari peste micul dejun niciodata, caci dis-de-dimineata incepi cu arderea de calorii. Si nici nu iti incalci dieta, pentru ca reusesti sa-ti faci organismul constient de fiecare calorie.


Mananca numarul corect de calorii. Metabolsimule ste procesul chimic prin care organismul converteste mancarea pe care o mananci in combustibil. Rezultatul: primesti energia care te mentine in forma pe tot parcursul zilei. Rata ta metabolica de baza este numarul de calorii pe zi pe care organismul le arde in mod natural pentru efectuarea functiilor de baza. Daca stii care este acest numar in cazul tau, vei stii cate calorii sa consumi pentru a-ti mentine greutatea sau pentru a slabi.
Calculeaza cate calorii arzi. Bineinteles, nu stai toata ziua pe canapea. Calculeaza deci cat de activa esti si va rezulta numarul de calorii pe zi de care ai nevoie pentru a-ti mentine greutatea actuala. Vrei sa slabesti? Scade 500 de calorii din ceea ce mananci deja, fa sport sau, la modul ideal, combina cele doua strategii. Vei slabi cam jumatate de kilogram pe saptamana.
Sportul trebuie sa devina parte din viata ta. Exercitiile cardio efectuate de trei pana la cinci ori pe saptamana sunt asociate unei rate metabolice mai mari. Ceea ce inseamna ca si atunci cand nu esti la sala de sport organismul arde calorii. Si studiile recente arata ca poti sa-ti cresti ritmul de ardere a caloriilor chiar in timpul sesiunii de gimnastica. Ai auzit desigur de Tabata, un gen de miscare care presupune ca, in timpul a patru minute, sa alternezi 20 de secunde de efort intens cu 10 secunde de pauza. 
Nu trece cu vederea ridicarea greutatilor. Un  kilogram de muschi arde mai multe calorii decat un kilogram de grasime. 
Evita efectul yo-yo al dietelor. Daca lasi asta sa se intample, iti retezi elanul metabolismului. Cand slabesti, pierzi masa musculara si grasime, dar, cand pui la loc kilogramele, vorbim mai mult de grasime, care arde mai putine calorii. 
Ia o gustare inainte de culcare. Uita de ceea ce stiai ca nu ai voie sa mananci dupa ora 8 seara. Doua studii recente ale Universitatii de Stat din Florida au descoperit ca o gustare de 150 de calorii cu 30 de minute inainte de a merge la culcare reprezinta 150 de calorii adaugate la aportul total din timpul zilei. In plus ele par a da un impuls metabolismului de dimineata. Pentru cele mai bune rezultate, compune gustarea din proteine (lapte sau branza perlute). Numai ca regula de fata se aplica atunci cand faci regulat sport. Ceea ce se si intampla, asa-i?
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre metabolism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rata metabolica

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0