Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vinul rosu - beneficii si contraindicatii

de Sunt Fericita la 2019-03-29
Vinul rosu - beneficii si contraindicatii
Vinul rosu este apreciat de foarte multe femei, insa ce trebuie sa stim despre el? Are consumul de vin rosu beneficii? Dar contraindicatii?


Ei bine, intr-o 100 de ml de vin rosu vom regasi urmatoarele: 63 calorii, Carbohidrați 2,1, Proteine 0,1, Grasimi si Fibre: 0, Potasiu 100 mg, Magneziu 20 mg, Fosfor 20 mg, Calciu 7 mg, Fier 0,9 mg, Vitamina B1 0,01 mg, Vitamina B2 0,02 mg.
 
In plus, polifenol, resveratrol, flavonoide si melatonina se regasesc intr-un pahar de vin care ajuta la mentinerea unei stari bune de sanatate. 
 
Vinul rosu consumat in moderatie (maximum 1 pahar pe zi) poate ajuta la prevenirea cancerului, oferirea unui somn mai bun, prevenirea arterosclerozei si, printre altele, are si proprietati antiinflamatoare.
 
Vinul rosu are si alte efecte benefice importante precum:
  • Prevenirea racelilor – Un studiu publicat in American Journal of Epidemiology si citat de NY Times a aratat ca persoanele care consuma vin rosu au un risc cu 60% mai mic de imbolnavire fata cei care nu beau vin rosu, cand vine vorba despre racelile de sezon.
  • Prevenirea afectiunilor cardiovasculare – Consumat in cantitati moderate, vinul rosu ajuta la protejarea sanatatii inimii si, in speta, la prevenirea bolilor cardiovasculare, avand, in acelasi timp, si un efect dovedit in ceea ce priveste fluidizarea sangelui. De asemenea, vinul rosu scade nivelul colesterolului rau din organism. Dovada cea mai buna este faptul ca in Franta, tara mare iubitoare si producatoare de vin, mai ales vin rosu, incidenta bolilor cardiovasculare este mai mica decat in alte tari.
  • Scade riscul imbolnavirii de Alzheimer – Tot resveratrolul este cel responsabil de acest efect atat de benefic al vinului rosu.
  • Previne diabetul – Pentru ca vinul rosu ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, este considerat un aliat de nadejde in prevenirea diabetului.
  • Previne obezitatea – Resveratrolul este si de aceasta data ingredientul care are efect in arderea grasimilor si activarea metabolismului, astfel incat sa ne mentinem in forma si sa evitam acumularea kilogramelor in plus.
  • Are efect afrodisiac – Efect explicat prin faptul ca vinul rosu stimuleaza circulatia sangelui, iar alcoolul are efect dezinhibant. Un studiu realizat in Italia a relevat ca femeile care beau vin rosu in mod regulat au un apetit sexual mai mare fata de cele care beau alte tipuri de alcool sau nu consuma deloc alcool.
  • Alunga stresul si are efect relaxant – Atat datorita alcoolului, cat si a substantelor precum polifenolii sau melatonina, vinul rosu este o bautura ce ne relaxeaza si risipeste stresul, cel mai bun moment pentru a-l consuma fiind seara.
 
Vinul rosu are o multime de beneficii, insa, pentru a avea parte de ele, trebuie sa il consumam cu moderatie. Un pahar de vin rosu pe zi – mai precis, 250 de ml la femei si 400 de ml la barbati – este cantitatea care iti va aduce aceste beneficii, in vreme ce excesul poate avea un efect exact contrar.
 
Chiar daca are numeroase substante benefice, vinul rosu ramane o bautura alcoolica, fapt ce atrage dupa sine un risc ridicat de dependenta, cat si de afectiuni la nivelul ficatului si nu numai.
 
Totodata, persoanele hipertensive nu trebuie sa consume vin rosu decat ocazional si in cantitati mici, deoarece acesta le va creste si mai mult tensiunea arteriala. Persoanele care sufera de afectiuni ale ficatului – hepatita, ciroza – nu pot consuma bauturi alcoolice de niciun fel.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vin rosu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre consum

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre contraindicatii

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0