Pentru patru portii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 100 g unt;
- 120 g ciocolata amaruie;
- 100 g zahar pudra;
- 3 linguri faina;
- 3 linguri esenta de rom;
- 3 oua.
Pentru glazura:
- 100 g ciocolata;
- 2 linguri de apa;
- 30 g unt.
Modalitate de preparare:
Intr-un bol, separam galbenusurile de albusuri. Topim ciocolata negra intr-un vas mic, la bain-marie. O luam de pe foc si o lasam sa se raceasca, apoi adaugam galbenusurile (unul cate unul), jumatate din cantitatea de unt, romul. Incorporam bine ingredientele.
Turnam faina in ploaie, fara a inceta sa amestecam, pentru a nu se forma cocoloase.
Batem albusurile spuma, adaugam zaharul pudra si incorporam cu grija crema de ciocolata.
Punem compozitia intr-o forma tapetata, care are contur de inima.
Desertul se introduce in cuptorul preincalzit si se lasa aproximativ o ora. Dupa ce s-a racit, se scoate din forma.
Acum ne vom ocupa de glazura.
Topim la foc domol ciocolata si adaugam 2 linguri de apa. Amestecam bine, apoi punem untul. Turnam acest amestec peste prajitura si netezim cu o spatula. Decoram cu cacao sau cu zahar pudra.
Foto: hipfoodiemom.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Strategia Business4Edu - Educatie cu mindset de leadership
Strategia Business4Edu – Educatie cu mindset de leadership va ofera instrumente clare pentru a transforma procesul de invatare intr-o experienta mai placuta mai eficienta si mai relevanta pentru copii si pentru comunitatea scolara In acest moment lucrarea & 39;Strategie Business4Edu - Educatie cu mindset de leadership& 39; este in curs...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina IlieAlina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"

Categorii



























