Aceasta afectiune are o evolutie foarte lenta, motiv pentru care adesea nu i se acorda importanta cuvenita. Netratat la timp, deoarece in prima faza nu determina nicio simptomatologie, poate provoca complicatii serioase, la nivel ocular, renal, nervos, cardiac... Depistarea precoce, prin masurarea nivelului glicemiei in sange, pe nemancate, mai ales dupa varsta de 45 de ani, este indispensabila.
Diabetul de tip II se caracterizeaza printr-un exces cronic de zahar in sange. In prima faza se produce in organism o asa-numita rezistenta la insulina. Mai precis, acest hormon secretat de pancreas pentru a regla glicemia (mentine in limite normale cantitatea de glucide din circulatie, prin asigurarea necesarului energetic al celulelor si stocarea surplusului de zahar in depozite situate la nivelul muschilor, ficatului si tesutului adipos) devine mai putin eficace. Ca urmare, e produs in cantitati din ce in ce mai mari. In timp insa, pancreasul „oboseste”, nu mai poate face fata necesitatii fiziologice crescande de hormon regulator.
Cand secretia de insulina este deficitara sau daca exista opozitie la actiunea acesteia in tesuturile tinta, glicemia devine mult prea mare. Pe scurt, corpul nu mai poate utiliza glucidele pentru producerea de energie. Este bine de stiut ca, la un om sanatos, glicemia oscileaza intre 0,5-1,5 g/l in sange.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
