Ce reprezinta iaurtul de soia?
Iaurtul de soia este preparat din lapte de soia.
Laptele de soia, la randul sau, este preparat din boabe de soia.
Acest tip de iaurt se bucura de popularitate in randul veganilor si constituie, totodata, o optiune potrivita pentru cei care au intoleranta la lactoza.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala 2021 - Teste rezolvate de matematica pentru clasa a VIII-a
Incepand cu anul 2021 examenul de Evaluare Nationala de la finalul clasei a VIII-a se va desfasura conform noii programe aprobate de MEC prin Ordinul de ministru nr 3472 din 10 03 2020 Noua viziune precizata in documentele oficiale si exprimata in structura modificata radical a testelor pune accent pe capacitatile de tip...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In plus, iaurtul de soia ofera toti aminoacizii esentiali necesari organismului.
Iaurt de soia - Valori nutritionale
Un iaurt de soia contine aproximativ 20% din necesarul zilnic de proteine, precum si un nivel bun de calciu, magneziu, vitamina C si fier.
Mai mult decat atat, un singur pahar de iaurt contine aproximativ 250 de calorii, precum si 5 grame de grasime, dintre care majoritatea sunt mononesaturate si polinesaturate.
Iata care sunt beneficiile pentru sanatate!
Imbunatateste sanatatea cardiovasculara
Iaurtul de soia contribuie la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare.
Soia contine grasimi polinesaturate, grasimi sanatoase care pot reduce riscul de boli de inima. Bolile cardiace reprezinta principala cauza a decesului in Statele Unite ale Americii (SUA), precum si in alte tari.
Consumul de proteine din soia poate duce la scaderea nivelului de colesterol din sange si la reducerea riscului de boli cardiovasculare la adultii cu diabet zaharat de tip 2, potrivit studiilor realizate de specialistii de la Universitatea din Guelph, Ontario, Canada, publicate in “Journal of
Nutrition” in 2009.
Controleaza nivelul de zahar din sange
Consumul de alimente cu continut scazut de glicemie, cum ar fi: iaurtul de soia, controleaza nivelul de zahar din sange.
Cercetatorii de la Universitatea Newcastle din Tyne, Anglia, au descoperit ca consumul de iaurt de soia, inainte de micul dejun, sprijina reducerea cu aproape 40% a nivelului de zahar din sange dupa micul dejun la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.
Previne riscul de aparitiei a osteoporozei
Osteoporoza se caracterizeaza prin pierderea osoasa si riscul crescut de fracturi.
Consumul de alimente bogate in calciu, cum ar fi: iaurtul de soia, poate scadea riscul de osteoporoza.
Alimentele din soia pot fi eficiente in reducerea riscului de osteoporoza, conform cercetarilor effectuate de specialistii de la Universitatea din Bari, Italia.
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Cele mai importante surse de proteine
Sursa foto: pexels.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.29
din 5
- 7 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!