Ce reprezinta iaurtul de soia?
Iaurtul de soia este preparat din lapte de soia.
Laptele de soia, la randul sau, este preparat din boabe de soia.
Acest tip de iaurt se bucura de popularitate in randul veganilor si constituie, totodata, o optiune potrivita pentru cei care au intoleranta la lactoza.
In plus, iaurtul de soia ofera toti aminoacizii esentiali necesari organismului.
Iaurt de soia - Valori nutritionale
Un iaurt de soia contine aproximativ 20% din necesarul zilnic de proteine, precum si un nivel bun de calciu, magneziu, vitamina C si fier.
Mai mult decat atat, un singur pahar de iaurt contine aproximativ 250 de calorii, precum si 5 grame de grasime, dintre care majoritatea sunt mononesaturate si polinesaturate.
Iata care sunt beneficiile pentru sanatate!
Imbunatateste sanatatea cardiovasculara
Iaurtul de soia contribuie la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare.
Soia contine grasimi polinesaturate, grasimi sanatoase care pot reduce riscul de boli de inima. Bolile cardiace reprezinta principala cauza a decesului in Statele Unite ale Americii (SUA), precum si in alte tari.
Consumul de proteine din soia poate duce la scaderea nivelului de colesterol din sange si la reducerea riscului de boli cardiovasculare la adultii cu diabet zaharat de tip 2, potrivit studiilor realizate de specialistii de la Universitatea din Guelph, Ontario, Canada, publicate in “Journal of
Nutrition” in 2009.
Controleaza nivelul de zahar din sange
Consumul de alimente cu continut scazut de glicemie, cum ar fi: iaurtul de soia, controleaza nivelul de zahar din sange.
Cercetatorii de la Universitatea Newcastle din Tyne, Anglia, au descoperit ca consumul de iaurt de soia, inainte de micul dejun, sprijina reducerea cu aproape 40% a nivelului de zahar din sange dupa micul dejun la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.
Previne riscul de aparitiei a osteoporozei
Osteoporoza se caracterizeaza prin pierderea osoasa si riscul crescut de fracturi.
Consumul de alimente bogate in calciu, cum ar fi: iaurtul de soia, poate scadea riscul de osteoporoza.
Alimentele din soia pot fi eficiente in reducerea riscului de osteoporoza, conform cercetarilor effectuate de specialistii de la Universitatea din Bari, Italia.
>> Daca ti-a placut articolul, iti recomandam - Cele mai importante surse de proteine
Sursa foto: pexels.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.29
din 5
- 7 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!