Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Evitati pe cat posibil mancarurile prajite. Iata de ce

Evitati pe cat posibil mancarurile prajite. Iata de ce
Este adeverat ca mancarea preparata prin prajire este gustoasa, insa evitati pe cat posibil aceasta metoda deoarece este extrem de nesanatoasa.


In momentul in care uleiul este incins (si scoate fum) acesta elimina diverse substante cancerigene. Consumam prajeli, iar medicii spun ca din acest motiv, gastritele, ulcerele si chiar cancerele sunt din ce in ce mai dese.
Carnea de pui sau de porc prajita (in special in perioada Craciunului) sunt specialitati la care multi romani nu pot renunta. Dar cu trecerea timpului, acestea pot cauza boli de stomac, precum ulcerele si gastritele si chiar cancerele de stomac.
Exista cateva variante care vin in sprijinul tau ca sa te ajute sa mai reduci din efectele daunatoare ale prajelilor: utilizarea uleiului de masline, a celui de palmier, o atentie sporita la temperatura de prajire sunt doar cateva dintre acestea.
Prin prajirea cartofilor, care in general sunt cei mai preferati, de exemplu, sau orice are amidon, apar anumite substante cancerigene pentru organism (care poarta denumirea de acrilamide).
Nu e indicat nici sa pastrezi uleiul in care prajesti si sa-l amesteci cu altul proaspat, deoarece substantele toxice care se gasesc in uleiul care a fost folosit deja vor intra si in cel proaspat adaugat. Recomandat e sa fii precauta in ceea ce priveste temperatura, aceasta sa nu depaseasca 180 grade Celsius.
Cum poti verifica la ce temperatura a ajuns uleiul? Trebuie sa observi ca din tigaie sa nu iasa fum. Specialistii in alimentatie sfatuiesc ca ar fi bine ca legumele sau orice altceva sa nu fie puse odata cu uleiul.
Pentru inceput, trebuie sa astepti ca uleiul sa se incinga putin (pana la 180 grade Celsius) dupa care poti sa pui si legumele sau carnea. Dupa patru-cinci folosiri ale friteuzei mai sanatos este sa schimbi uleiul. Pentru prajire, se vor utiliza tigai teflonate sau sferice si sa se adauge putina grasime.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre prajeli

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei incins

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016