Fa-ti un jurnal. Aloca-ti o zi in care sa notezi tot ceea ce te scoate din minti. Fie ca este vorba de termene limita imposibile, de colegi enervanti sau de o relatie nefericita cu seful, scrie pe hartie de fiecare data cand esti stresata. Vei vedea care este sursa stresului si vei putea decide ce sa faci in aceasta privinta.
Uita-te si dincolo de job pentru a cauta factori de stres. Doar fiindca esti stresata la locul de munca nu inseamna ca factorii determinanti sunt la birou. O mare parte din stres apare in urma conflictului intre viata profesionala si cea personala. Pentru a te asigura ca stii ce te supara, verifica modul in care viata profesionala se intersecteaza cu ce personala.
Vorbeste cu seful. Odata ce stabilesti care sunt factorii de stres de la serviciu, stabileste o intrevedere cu seful pentru a-ti reorganiza volumul de munca, pentru a adauga sau elimina responsabilitati sau pentru a primi mai multa putere spre a elimin a din stres. Nu pleca de la presupunerea ca nu se poate face nimic. Uneori, cel mai direct drum catre solutia ta este o intrebare simpla: „Putem vorbi?”.
Echilibreaza mai bine viata personala si pe cea profesionala. Pentru ca mare parte din stresul la birou este produs de influentele externe asupra vietii noastre personale, cauta sa echilibrezi cele doua parti din tine. Cere program part-time pentru a avea vreme de copii sau de bunici.
Impune-ti asteptari clare. Dupa ce ai identificat factorii de stres, ti-ai schimbat programul, ai vorbit cu seful, sa stii ca totul este inutil daca nu le spui tuturor celor implicati in planul tau care iti sunt asteptarile. Daca te enerveaza cumplit sa vina mereu colegii pe la tine pe la birou, spune-le limpede cand pot sa vina pe la tine si cand nu. Stabileste-ti un interval orar zilnic sau saptamanal cand sa-ti inchizi telefonul si calculatorul.
Sursa: care2.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
