Alimenteaza cancerul, spun studiile pe animale
Un studiu recent efectuat de Universitatea Wake Forest a demonstrat ca stresul ajuta celulele canceroase sa supravietuiasca tratamentului anticancer.
Studiul a avut ca subiecti soareci supusi stresului prin expunerea la mirosul pradatorului. Cand soarecii erau stresati, medicamentul anticancer administrat era mai putin eficient in omorarea celulelor canceroase, tocmai datorita adrenalinei secretate.
Micsoreaza creierul
Chiar si in cazul oamenilor sanatosi, momentele stresante pot sa le afecteze creierul, sugereaza un nou studiu al Universitatii Yale.
Cercetatorii au raportat ca situatiile stresante, cum ar fi un divort sau concedierea, micsoreaza creierul, reducand materia cenusie in zonele conectate cu functiile emotive si psihologice. Acest lucru este important, pentru ca schimbarile la nivelul materiei cenusii pot semnala viitoare probleme psihiatrice, avertizeaza cercetatorii.
Imbatranesc copiii prematur
Presiunea extraordinara pe care o experimenteaza un copil cand este expus violentei poate duce la imbatranirea prematura a propriilor celule, conform unei cercetari publicate in revista Molecular Psychiatry.
Studiul, care a urmarit 236 de copii din Anglia si Tara Galilor cu varste intre 5 si 10 ani, a aratat ca cei agresati sau care au fost martori ai unor acte violente au teleomeri mai scurti – semn ca imbatranesc mai repede.
Poate afecta genele copiilor nostri
Efectele stresului asupra genelor unei persoane sunt mostenite de la o generatie la alta, conform unui recent studiu al Universitatii Cambridge.
Accentueaza simptomele depresive
Un studiu pe soareci arata ca stresul poate juca un rol important in dezvoltarea depresiei.
Cercetatorii americani de la Institutul National de Sanatate Mentala di SUA au desfasurat cateva experimente pe soareci, pentru a vedea cum le afecteaza stresul comportamentul. Au aflat astfel ca stresul este legat de comportamente depresive (soarecii au renunta sa mai inoate pentru a ajunge la mancare).
Face ca raceala sa fie mai puternica
Daca ai suspectat mereu ca stresul te imbolnaveste, nu ai gresit. Cercetarile arata ca stresul afecteaza sistemul imunitar. Raceala trece si mai greu, fiindca, din cauza stresului, creste nivelul de cortizol, care influenteaza procesele inflamatorii ale corpului. Celulele imunitare nu raspund cortizolului si, in acelasi timp, sunt expuse unui virus care creeaza un raspuns inflamatoriu. Dar organismul nu are mecanismul care-i permite sa inchida raspunsul inflamatoriu, cel care se manifesta cu simptomuri de raceala.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!