Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sunt legate glicemia si pierderea de grasime?

De ce sunt legate glicemia si pierderea de grasime?
Daca te gandesti ca problemele cu glicemia sunt exclusiv rezervate pentru cei cu diabet sau cu varul sau Sindromul Metabolic X, te inseli. Adevarul este ca ne luptam cu totii cu nevoia de a administra variatiile de glicemie.


Glicemia este controlata, in principal, de doi hormoni: cortizolul si insulina (glucagonul si epinefrina intervin si ei). Obiectivul cortizolului este de a ridica glicemia folosind rezervele de combustibil. Insulina o coboara, dupa ce si-a facut treaba cortizolul, imediat dupa ce mananci.
De ce conteaza toate astea? O glicemie avuta sub control iti mentin sanatoase vasele de sange, dar si creierul si echilibreaza nivelul de energie si starea de spirit. O glicemie sub control evita stresul la nivelul sistemelor de producere de cortizol si insulina care necontrolate, in timp, pot duce la probleme de sanatate.
Ce importanta are glicemia pentru pierderea de grasime?
Daca sari peste o masa sau au trecut ore bune de cand ai mancat ceva, incepi sa fii stresata, iar glicemia iti va creste din cauza hormonilor stresului, cortizolul si adrenalina. Acestia folosesc zaharul stocat (glicogen) si rezervele de grasime. In cazuri extreme, apeleaza si la rezervele de proteine, cunoscute si sub numele de masa musculara.
Acum intervine si insulina. Daca glicemia creste din cauza hormonilro de stres sau pentru ca ai mancat, insulina este produsa pentru a elibera zahar in celule. Asta trebuie sa se intample, dar multe dintre noi suntem rezistente la insulina si avem nevoie de mai multa pentru a-si face treaba. Ajungem aici fie in urma unei diete deficitare, fie ca rezultat al unei vietii prea agitate.
Mai multa insulina inseamna mai multe depozite de grasime si, bineinteles, dificultatea de a pierde grasimea pe care deja o avem.
Sunt multi hormoni implicati in pierderea de grasime, toti cu nume interesante, cum ar fi testosteronul, leptina etc. Dar este nevoie sa ne concentram doar asupra cortizolului si a insulinei pentr a-i face pe toti sa functioneze ca la carte. Echilibreaza-ti deci glicemia si vei avea mai multa energie, vei dormi mai bine si vei scapa de grasime.
Cum stabilesti ca ai variatii de glicemie?
Un simplu test de sange poate face asta pentru tine, dar exista si indicii pe care le poti citi singura:
Daca glicemia creste dupa masa, vei observa ca:
- te simti obosita,
- poftesti la dulciuri si carbohidrati (chiar daca mananci asa ceva),
- nu poti pierde in greutate,
- ti-e excesiv de sete si urinezi des.
Daca glicemia iti scade prea tare intre mese, vei observa ca:
- esti obosita intre mese (scapi de senzatie dupa ce mananci),
- esti iritata, tremuri sau ai ameteli,
- poftesti la dulciuri sau la produse cu amidon,
- nu poti dormi profudn.
Cum sa-ti mentii glicemia echilibrata de-a lungul zilei
1. Mananca la fiecare trei, patru ore. Frecventa meselor este o carcateristica individuala. Trebuie sa aflii intervalul care-ti mentine energia constanta si apetitul sub control. Incepe cu patru mese pe zi si adauga sau scoate din ele, ajustand proteinele, fibrele (legume si fructe cu continut mic de zahar, cum ar fi merele si fructele de padure) si carbohidratii cu amidon;
2. Echilibreaza-ti mesele consumand multe proteine si legume, cum ar fi mazare, ardei verde, castraveti si sparanghel;
3. Evita zaharul si carbohidratii simpli, cum ar fi paine, pastele, orezul alb, biscuitii, produsele de patiserie etc. Nu manca aceste produse fara a le combina cu proteine si fibre;
4. Nu te lasa pana ajungi in faza de iritare, de tremurici si ameteala dintre mese. Fii pregatita cu gustari bogat proteice, cum ar fi oua fierte, nuci, seminte;
5. Evita sa devii somnoroasa sau sa ai pofte dupa ce mananci, ajustand aportul de carbohidrati cu amidon, cum ar fi cerealele integrale, fasolea, leguminoasele, cartofii, dovleacul, dar si fructele. Portia corecta este de patru pana la 14 imbucaturi sau de ¼ pana la ¾ cana, daca vrei sa slabesti. Trebuie sa vezi care este toleranta ta la carbohidrati pentru a avea energie intre mese, fara a-ti fi somn sau a avea pofte. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de respiratie stravechi chinezesti


Tehnicile de respiratie secrete iti dezvaluie cea mai puternica forma de vindecare vazuta vreodata Acestea te pot ajuta sa elimini durerea sa previi atacurile de cord si sa tratezi astmul Toate acestea sunt mentionate intr-un manuscris antic care nu a fost niciodata vazut de catre lumea occidentala Vindecarea cu Ki-Kou Secrete si tehnici de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.7 din 5 - 10 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre glicemie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cortizol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016