Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimente care previn cancerul

Alimente care previn cancerul
Nutritionistii spun ca unele fructe si legume bogate in nutrienti pot sa previna aparitia si dezvoltarea tumorilor. Descopera in acest articol care sunt alimentele care previn cancerul!


Caring.com prezinta principalele alimente care reduc riscul de cancer sau care lupta cu boala:
1. Afine, merisoare, zmeura, fructe acai
Culoarea intensa a acestor fructe este data de fitochimicale care te protejeaza de mai multe tipuri de cancer. Cercetatorii de la Universitatea din Florida au descoperit recent ca afinele contin compusi care distrug celulele canceroase.
In plus, alte cercetari au demonstrat ca merisoarele lupta impotriva cancerului ovarian. Celulele cancerului ovarian care erau rezistente la chimioterapie deveneau de sase ori mai sensibile daca erau expuse la un compus din merisor.
2. Ceai verde
Catechinele, substante din ceaiul verde, sunt cunoscute pentru rolul de a preveni si reduce cancerului de san si nu numai.
Cercetatorii de la Universitatea din Mississippi au descoperit ca substanta numita EGCG inhiba cresterea tumorilor la san. Pentru a va bucura de acest beneficiu, beti zilnic 2 cesti cu ceai verde.
3. Usturoi
Numeroase studii realizate de-a lungul timpului au demostrat ca usturoiul are proprietati anti-cancer. Se stie ca usturoiul protejeaza impotriva tuturor tipurilor de cancer.
Potrivit unor studii realizate de National Cancer Insitute, cu cat o persoana consuma mai mult usturoi crud si gatit, cu atat riscul de cancer stomacal si colorectal scade. Iar o alta cercetare a aratat ca femeile care au consumat regulat usturoi au avut un risc cu 50% mai mic de a fi diagnosticate cu cancer de colon.
Zdrobeste usturoiul si adauga-l cat mai des in mancaruri.
4. Broccoli si varza
Un studiu realizat anul trecut a demonstrat ca barbatii care erau suspecti de cancer de prostata au prevenit cresterea tumorii mancand broccoli de patru ori pe saptamana. In plus, alte studii au aratat beneficiile anti-cancer ale verzei de Bruxelles si ale altor legume crucifere.
5. Ceapa si praz
Potrivit unui studiu realizat de Institutul National de Sanatate, cei care aveau o alimentatie bogata in usturoi, ceapa si praz prezentau un risc redus de cancer.
6. Rosii
Cercetatorul Edward Giovannucci a analizat 72 de studii publicate de Institutul National de Cancer si a ajuns la concluzia ca licopenul, substanta activa din tomate, reduce riscul de a suferi de cancer de prostata, de san, pulmonar si de colon. Incearca o reteta de vara foarte gustoasa si sanatoasa: supa de rosii cu busuioc!
7. Struguri
Resveratrolul este un antioxidant continut de struguri si vinul rosu, cunoscut pentru proprietatile lui benefice. Numeroase studii au aratat ca resveratrolul lupta impotriva cancerului.
Un studiu realizat de Universitatea din Nebraska releva ca aceast antioxidant inhiba cresterea celulelor anormale care duc la aparitia  cancerului mamar.
8. Soia
Soia contine o substanta numita genisteina, un fitoestrogen care te protejeaza de mai multe tipuri de cancer. In plus, inhiba proteinele implicate in cresterea necontrolata a celulelor canceroase.
Este recomandat sa consumi circa 50 de grame pe zi, cum ar fi boabe de soia crude sau prajite.
9. Turmeric
Acest condiment galben-portocaliu folosit in gastronomie pentru condimentarea preparatelor culinare contine o substanta numita curcumina, un antioxidant puternic, care lupta impotriva cancerului.
Cercetatorii au realizat numeroase studii pe animale si au ajuns la concluzia ca acest antioxidant inhiba dezvoltarea tumorilor maligne. Pentru a oferi savoare preparatelor culinare, adauga o lingurita de turmeric la supe, sosuri, carne si paste.
10. Spanac
Potrivit datelor publicate in American Journal of Clinical Nutrition, antioxidantii din spanac te protejeaza de cancerul de vezica urinara.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre afine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spanac

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre merisoare

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0