Cand este prea activa (hipertiroidism) si produce prea multi hormoni, ajungi sa-ti bata inima prea tare, nu dormi bine si slabesti. Ceea ce este mult de dus pentru o glanda mica, de marimea si forma unui fluture.
Majoritatea oamenilor di probleme la tiroida, 80% adica, sufera de hipotiroidism. Daca mergi la medic, una din primele intrebari pe care ti le va pune acesta este daca exista un istoric al bolilor de tiroida in familie. Riscul creste pe masura ce imbatranesti, din moment ce bolile de tiroida se mostenesc. Riscul creste si daca esti femeie (bolile de acest tip sunt de opt ori mai des intalnite in randul femeilor) sau daca ai o alta boala autoimuna, cum ar fi diabet tip 1 sau artrita reumatoida.
In functie de profilul tau de risc. Doctorul iti poate recomanda un test care are in vedere hormonul de stimulare a tiroidei (TSH). TSH-ul este eliberat de glanda pituitara. Cand tiroida incetineste, glanda pituitara elibereaza mai mult hormon. Daca ai un nivel normal al TSH-ului, acesta se va situa intre 0,4 si 2,5. un rezultat intre 0 si 0,4 arata hipertiroidism. Intre 2,5 si 4 arata ca esti in zona de risc cu hipotiroidism si trebuie sa repeti testul peste un an. Daca rezultatul este peste 4, esti un caz nu foarte grav (hipotiroidismul clinic incepe la peste 10). Dar un studiu britanic din 2007 arata ca tratarea acestor pacienti poate preveni boli cardiovasculare prin reducerea colesterolului rau LDL si a riscului de artere intarite, in timp ce imbunatateste raportul talie-sold si creste nivelul de energie.
Asa ca daca ai avut simptome care te-au condus spre efectuarea unui test TSH si ai primit un scor de peste 4, vorbeste cu medicul sa stabiliti un tratament.
Majoritatea oamenilor cu hipotiroidism stau toata viata cu medicatie. Acestia primesc un hormon sintetic care fce treaba buna in inlocuirea celui lipsa. Odata ce ai stabilit cu doctorul doza corecta si mai trece timp pentru ac organismul sa se obisnuiasca, te vei simti mult mai bine.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
