Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa mananci in functie de anii din buletin

Ce sa mananci in functie de anii din buletin
Nutrientii de care are nevoie corpul tau se schimba pe masura ce imbatranesti, ceea ce inseamna ca ce mananci la 20 de ani nu mai are acelasi efect la 40. Vezi mai jos cum poti sa atingi plinatatea fizica si psihica, in functie de varsta.


La 20 de ani: Somon
Varsta de 20 de ani nu se refera numai la distractie, dar, din nefericirem exista somonul care poate reduce aparitia despresie, o afectiune fata de care femeile sunt de doua ori mai predispuse decat barbatii. Studiile arata ca depresia se manifesta cel mai adesea intre 15 si 34 de ani. Dar somonul are acizii grasi tip omega-3 care declanseaza serotonina, hormonul starii de bine. Daca nu ai timp sa gatesti, alege macar doua portii pe saptamana.
La 30 de ani: Oua cu spanac
Conform studiilor, aceasta este varsta la care femeile fac, de obicei, copii. Asa ca, daca alaptezi, esti gravida sau numai te gandesti la un copil, mananca omleta cu spanac sau sufleu de spanac, in fiecare dimineata. Albusul si spanacul contin cholina, un nutrient care ajuta creierul fatului/ bebelusului sa se dezvolte corespunzator. Spanacul contine si acid folic, cel acre previne malformatiile fetale.
La 40 de ani: Vita slaba si broccoli
Cele care iubiti burgerii, aveti noroc. Vita slaba este bogata in fier, un nutrient care te ajuta sa faci celule rosii, iti suplimenteaza nivelul de oxigen din corp si iti mentine energia la un nivel ridicat. Cauta fier in creveti, seminte de dovleac sau cereale integrale. Nu uita de legumele crucifere - vezi broccoli si varza - care reduc riscul aparitiei cancerului de san.
La 50 de ani: Iaurt fara garsimi sau cu putine grasimi
Estrogenul iti tine calciul in oase, dar, dupa menopauza, niveluld e estrogen scade, deci pierzi calciu, iar oasele nu-ti mai sunt la fel de puternice. Mananca iaurt, lapte degresat si suc de portocale proaspar. Nu uita de vitamina D, pentru a absorbi calciul.
La 60 de ani: Legumele boabe
Sunt bune pentru inima. Adica lintea, fasolea, mazarea, boabele de soia. Toate au mult potasiu, adica iti scad tensiunea. Sunt bogate in fibre, cele care te ajuta sa fii satula mai multa vreme si te vor ajuta sa slabesti.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varsta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nutrienti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre somon

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0