Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mic ghid pentru o alimentatie echilibrata

de Sunt Fericita la 2021-05-11
Mic ghid pentru o alimentatie echilibrata
Silueta perfecta este un deziderat pentru toata lumea, femei si barbati deopotriva. Insa a avea un corp sanatos, puternic si armonios este mult mai important decat slabitul in sine. De aceea, este bine sa stii care sunt principiile generale pentru o alimentatie echilibrata.


Astfel, poti combina diverse cure de detoxifiere si produse de slabit, cu o alimentatie sanatoasa, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara si se vor mentine pe termen lung. 

Ce este o dieta sanatoasa?

O dieta echilibrata si sanatoasa te poate tine la distanta de kilograme in plus, probleme cardiovasculare si diabet. Un astfel de regim alimentar reduce nivelul de colesterol din sange, tine tensiunea arteriala sub control, reduce kilogramele si nivelul de zahar din sange. Iata ce trebuie sa stii despre alimentatia sanatoasa.

1. Consuma cat mai multe legume si fructe

Legumele si fructele trebuie sa fie cea mai importanta parte a dietei tale. Aproximativ jumatate din farfuria ta ar trebuie sa fie reprezentata de fructe si legume. Ele contin nutrienti (antioxidanti, vitamine, minerale si fibre) si te ajuta sa te mentii sanatoasa si sa pastrezi senzatia de satietate mai multa vreme.

2. Consuma cereale integrale

Painea din faina integrala, orezul brun sau salbatic, quinoa, ovazul sau secara sunt alegeri sanatoase, cand vine vorba de cereale. Contin fibre, protiene si vitamine, in special din complexul de B-uri, care sustin sanatatea feminina. In ce priveste cantitatile, cerealele integrale ar trebui sa acopere cam un sfert din cantitatea de mancare pe care o consumi zilnic.

3. Consuma alimente cu aport crescut de proteine

Ai nevoie de proteine, pentru ca ele sunt folosite la sustinerea pielii, a muschilor si a tesuturilor din organism. Astfel, un sfert din ceea ce consumi ar trebui sa contina proteine. Poti consuma leguminoase, nuci si seminte, tofu, peste, fructe de mare, oua, carne slaba si lactate pentru a avea parte de cat mai multe si mai variate proteine. Specialistii in nutritie sunt de parere ca ar trebui sa favorizezi sursele vegetale de proteine si sa mananci peste de doua ori pe saptamana.

4. Limiteaza consumul de alimente foarte procesate

Cu cat lista de ingrediente e mai lunga, cu atat ar trebui sa renunti la un aliment. Motivul este ca in timpul procesarii, aceste alimente isi pierd majoritatea nutrientilor benefici, cum sunt vitaminele, mineralele sau fibrele. In schimb, in acest tip de alimente vei gasi mai degraba grasimi saturate, multa sare, zahar si conservati. Printre exemplele de alimente procesate la care ar fi bine sa renunti se numara alimentele fast-food, chipsurile, prajiturile din comert si painea alba.

5. Bea cat mai multa apa

Cand vine vorba despre lichidele consumate, apa ar trebui sa fie principala sursa pentru potolirea setei. Apa este hidratanta, fara a avea efecte secundare, ca alte tipuri de bauturi, cum sunt ceaiul, cafeaua sau sucurile de fructe. Ceaiul negru sau cel verde poate inlocui cafeaua pentru un efect de energizare, insa consumat in exces poate avea efecte diuretice. Sucul natural de fructe nu este recomandat entru ca are un continut mare de zahar si ii lipsesc fibrele din fructe, astfel ca nu sustine digestia. Daca vrei sa consumi vitamine, ar trebui sa mananci fructele ca atare. Daca totusi iti doresti fructele intr-o forma lichida, smoothie-urile sunt mai recomandate decat sucul stors din fructe, pentru ca pastreaza si fibrele.

Despre bauturile carbogazoase este deja cunoscut faptul ca nu ar trebui sa faca parte dintr-un regim alimentar normal. 

 

Principiile unei alimentatii sanatoase sunt relativ simple. Trebuie sa consumi cat mai multe fructe si legume, cereale integrale si alimente care contin proteine. In acelasi timp, limiteaza consumul alimentelor ultraprocesate si bea cat mai multe lichide, preferabil apa. Astfel, vei reusi sa slabesti armonios si sa iti mentii sanatatea si silueta pe o perioada indelungata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.03 din 5 - 16 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
    Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
    In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0