Nucile contin foarte multe substante nutritive, vitaminele A, B, E si F si minerale precum calciu, fier, fosfor, cupru sau zinc. Datorita continutului bogat in cupru, nucile sunt indicate in alimentatia persoanelor anemice.
Putine persoane stiu ca nucile verzi previn aparitia bolilor casdiovasculare, cresc imunitatea organismului si scad nivelul colesterolului.
Pentru dulceata de nuci verzi ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 1 kg de nuci verzi;
- 1 kg zahar;
- 800 ml apa;
- zeama de la o lamaie.
Dulceata de nuci verzi - modalitate de preparare
1. Nucile se curata de coaja verde (trebuie sa folosesti neaparat manusi de unica folosinta). Dupa ce se curata, se pun in apa rece pentru 2 ore, apoi se schimba apa de 2 ori.
2. Se pune pe foc un vas cu apa si se adauga zaharul. Dupa ce fierbe aproximativ 10 minute, se adauga nucile si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul.
3. Se ia spuma de deasupra.
4. La final se adauga zeama de lamaie.
5. Dupa ce se raceste, dulceata se pune in borcane curate.
Mere coapte cu nuca, scortisoara si miere! Suna delicios?
Vezi aici cum se prepara acest desert simplu si rapid
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori
Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
