Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta sanatoasa: 7 seminte care te ajuta sa slabesti

de Alina Ilie la 2017-06-08
Dieta sanatoasa: 7 seminte care te ajuta sa slabesti
Semintele sunt o sursa importanta de fibre si antioxidanti si nu trebuie sa lipseasca din dieta de slabre pentru ca regleaza digestia si protejeaza colonul, accelereaza arderea gradimilor, prevenind ingrasarea si reducand pofta de dulciuri. In plus, va dinamizeaza organismul si sunt esentiale pentru sanatatea pielii. In randurile de mai jos, iata 7 seminte pentru o silueta de vis:


Seminte de floarea-soareului

Semintele de floarea-soarelui constituie o gustare sanatoasa intre mesele principale, sunt bogate in tiamina (vitamina B1), cupru, vitamina E, fosfor, magneziu, seleniu si ne stimuleaza creierul pentru buna desfasurare a activitatilor zilnice.

Seminte de dovleac

Semintele de dovleac reprezinta o alta gustare excelenta care furnizeaza organismului mangan, fosfor, magnezi, cupr, fier si zinc. Din cauza continutului mare de lipide, semintele sunt bogate in calorii, de aceea este recomandat sa le consumati crude si cu moderatie, fara a depasi plafonul caloriilor necesare. Se pot adauga in iaurt si salate de fructe si legume, smoothie-uri. Un alt motiv pentru care ar fi bine sa le introduci in alimentatia ta este acela ca alunga parazitii intestinali.

Seminte de in

Prin aportul de acizi grasi omega 3, seminte de in contribuie substantial la sanatatea organismului. Semintele de in sunt si una din cele mai bune surse de lignani, substante care echilibreaza nivelul hormonilor la femei. Tocmai de aceea, joaca un rol cheie in lupta contra cancerului si a bolilor cardiovasculare.

Seminte de chia

Sursa de fibre si acizi grasi omega 3, semintele de chia constituie o agreabila gustare, care ne relaxeaza si ne stimuleaza creierul pentru activitatile viitoare. Au de 5 ori mai mult calciu decat laptele si de 3 ori mai mult fier decat spanacul si de 2 ori mai mult potasiu decat bananele, asadar sunt ideale pentru persoanele care vor sa adopte un stil de viata sanatos.

Iata o reteta de paine de casa preparata cu seminte de chia>>

Seminte de susan

Si semintele de susan sunt pline de grasimi bune (Omega 3) si protejeaza inima si sistemul circulator.

Aflati aici ce proprietati mai au semintele de susan>>

Seminte de mac

Si acestea au o multime de beneficii dovedite asupra sanatatii organismului. Sunt o sursa excelenta de antioxidanti, ceea ce inseamna ca te ajuta sa iti protejezi pielea de efectele novice ale radicalii liberi. Mai au in compozitie polifenoli, antioxidanti puternici care previn inflamatiile in organism.

Seminte de canepa

Sunt recunoscute ca o sursa importanta de energie si vitalitate, iar prin continutul de fibre te fac sa te simti satula mai repede.
Semintele de canepa sunt considerate un aliment extrem de puternic intr-o dieta echilibrata, datorita proprietatilor de adjuvant in prevenirea si trataterea unui numar mare de afectiuni.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.36 din 5 - 14 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta de slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cura de slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre seminte

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre silueta

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0