Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Remediu natural pentru balonare

de Sunt Fericita la 2020-05-20
Remediu natural pentru balonare
Balonarea este o tulburare intestinala, care determina producerea unei cantitati mai mari de gaze in stomac decat in mod normal. Disconfortul provocat de gazele la stomac poate deveni uneori o bariera in viata sociala din pacate. Iata un remediu natural!


Modul in care ne alimentam, in loc sa pastram organismul sanatos si functional, il imbacsim cu tot felul de mancaruri lipsite de elemente nutritive, dar aceasta pote deveni doar o amintire neplacuta. Ce trebuie sa stii este ca remediile naturiste sunt deosebit de eficiente impotriva balonarii si asociate cu cateva masuri igieno-dietetice ce pot avea efecte imediate de combatere a disconfortului abdominal.

Un ceai din plante iti poate calma disconfortul abdominal si sa te simti revigorata.

Fiind foarte eficiente necesita rabdare si multa incredere in ceaiul pe care il bei, deoarece ceaiul isi face remediul in timp, si nu ca in reclamele miraculoase pe care le vezi la televizor.

Ceaiul de papadie este sanatos pentru intregul organism deoarece contine vitaminele A, B, C, D si minerale esentiale precum zincul, fierul si potasiul ceea ce inseamna ca organismul tau se va revigora si va scapa lesne de toxine.

Dar la fel de benefice sunt si musetelul, feniculul, coriandrul si ghimbirul. Pentru un stomac sensibil musetelul si feniculul sunt recomandate. Din fenicul, se prepara o infuzie din jumatate de lingurita de fructe la 200ml de apa fierbinte.

Acesta este recomandat in caz de arsuri la stomac. Ceaiul de chimen se poate prepara dintr-o lingurita si jumatate de chimen peste care se toarna o cana de apa fierbinte. Acesta se lasa 15 minute in infuzie si este necesar a-l bea in trei reprize, dupa mesele principale.

Pentru doamnele si domnisoarele ce au probleme cu digestia, ceaiul de ghimbir este una dintre solutii, acesta stimuleaza metabolismul, reduce nivelul colesterolului din sange si amelioreaza migrenele e un remediu eficient pentru balonare sau greata. Poate fi preparat prin taierea a catorva bucatele din radacina ghimbirului iar apoi prin infuzie intr-o cana cu apa fierbinte aproximativ 3 minute.

Tot ce poate fi mai indicat atunci cand suferi de constipatie, problema ce te impiedica sa slabesti, iti provoaca nopti de nesomn si zile agitate din cauza prea plinului din intestine este ceaiul verde. Indicat este a nu se bea mai tarziu de ora 4 dupa amiaza deoarece acesta contine cofeina si s-ar putea sa ai o noapte lunga de nesomn, din acelasi motiv nu se administreaza copiilor.

Da, pentru a preveni bolile digestive si constipatia este recomandat sa consumi cat mai multe vegetale bogate in fibre, dar orice in exces dauneaza. In cantitati mari, fibrele din seminte, cereale, fructe si legume pot incuraja balonarea. Din cauza fibrelor, bacteriile din colonul tau elimina mult hidrogen, dioxid de carbon si uneori metan, din aceasta cauza ti se poate parea paradoxal acest lucru.

Inainte de a ajunge insa la ceaiuri sau medicamente, indicat ar fi incercarea de a nu face excese, acestea sunt daunatoare in orice situatie, din aceasta cauza alege-ti preparatele cu grija, sa nu mananci pe fuga si sa nu bei apa in timpul meselor (inainte si dupa e ok).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.21 din 5 - 19 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remediu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre balonare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remediu natural

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0