Sunt ideale pentru persoanele care sufera de constipatie sau de sindromul colonului iritabil. Stimuleaza digestia si reprezeinta o modalitate foarte buna pentru detoxifierea ficatului.
2. Stimuleaza sistemul imunitar
Quercentina, un antioxidant din compozitia lor, fortifica sistemul imunitar si ne feresti de diverse afectiuni.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Evaluarea Nationala 2021 Teste rezolvate la limba si literatura romana clasa a VIII-a
25 de teste – antrenament pentru reusita la proba de limba romana a examenului de Evaluare Nationala 2021 Noua culegere la limba romana Evaluarea Nationala - Teste rezolvate la limba si literatura pentru clasa a VIII-a contine 25 de teste similare celor aflate pe foaia de examen inspirate din modelele PISA Acestea raspund perfect...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
3. Mentin greutatea la limite normale
Deoarece merele sunt bogate in fibre, mentin senzatia de satietate mai mult timp. Astfel, nu trebuie sa lipseasca din dietele de slabire.
4. Previn cataracta
Conform studiilor, persoanele care au o dieta bogata in fructe au mai putine sanse sa sufere de cataracta.
5. Mentin dintii frumosi si sanatosi
Un mar pe zi imbunatateste semnificativ culoarea dintilor. Stimuleaza productia de saliva, elimina bacteriile si microbii din cavitatea bucala, reeducand astfel aparitia cariilor dentare.
6. Protejeaza inima
Merele stimuleaza circulatia sangelui, mentin nivelul de colesterol la limite normale, prevenind astfel bolile coronariene. Sunt o sursa excelenta de potasiu, care joaca un rol crucial si in mentinerea sanatatii inimii: previne aparitia unui infarct, regleaza tensiunea arteriala si activitatea cardiaca. In plus, asigura cantitatea de apa necesara fiecarei celule din organism, pentru a functiona normal.
7. Previn boala Parkinson
Antioxidantii ajuta, de asemenea, in lupta impotriva bolii Parkinson. Persoanele care consuma fructe bogate in fibre si antioxidanti au un risc redus de a dezvolta boala Parkinson.
8. Combat cancerul
De asemenea, prin continutul de flavonoizi, reduc aparitia diferitelor tipuri de cancer. Conform rezultatelor studiilor recente, triterpenoidele care sunt prezente in coaja merelor, previn dezvoltarea celulelor canceroase.
9. Reduc riscul de diabet zaharat
Oamenii care mananca un mar pe zi au un risc mai mic de a dezvolta diabet zaharat de tip II decat cei care nu il includ in dieta. Merele sunt bogate in fibre solubile si contribuie astfel la reducerea nivelului de zahar din sange.
Sursa: 54health.com
Foto: pixabay.com
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.5
din 5
- 10 voturi.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Comentarii articole