Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Suplimentele de zinc pot reduce cu pana la 42% durata unei raceli

Suplimentele de zinc pot reduce cu pana la 42% durata unei raceli
Suplimentele de zinc, administrate in doze suficient de mari, pot reduce cu pana la 42% durata unei raceli, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Helsinki din Finlanda. Oamenii de stiinta s-au apropiat si mai mult de obtinerea unui leac eficient contra racelii comune, noua descoperire fiind posibila in urma unei descoperiri realizate in mod intamplator, in urma cu 30 de ani.


Savantii finlandezi au analizat rezultatele oferite de 13 teste clinice care cercetau capacitatea suplimentelor de zinc de a lupta eficient contra racelilor. Trei dintre aceste teste au evidentiat faptul ca dozele zilnice de acetat de zinc mai mari de 75 de miligrame reduc durata racelii, in medie, cu 42%.

Alte cinci teste, realizate cu alte tipuri de saruri de zinc, administrate zilnic in concentratii mai mari de 75 de miligrame, produc o scurtare a duratei racelilor cu circa 20%. Totusi, cinci teste realizate cu saruri de zinc, administrate insa in cantitati mai mici de 75 de miligrame, nu au niciun efect.

Medicii nu au descoperit nicio dovada a faptului ca suplimentele de zinc, care se dizolva incet in cavitatea bucala, ar putea sa cauzeze efecte negative pe termen lung.

Zincul este important pentru sistemul imunitar, iar carentele de zinc cresc riscul de aparitie a infectiilor.

Ipoteza potrivit careia zincul ar putea fi eficient contra racelii a fost emisa dupa o descoperire realizata in mod accidental, la inceputul anilor 1980. Medicii au observat ca raceala de care suferea o fata in varsta de trei ani, bolnava de leucemie, a disparut dupa ce pacienta a primit o pilula de zinc. Pacienta a preferat sa o lase sa se dizolve in cavitatea bucala, in loc sa o inghita.

De atunci, multe studii au analizat efectul pe care il are zincul asupra racelilor comune, insa rezultatele au fost neconcludente.

Autorii noului studiu afirma ca aceste rezultate au fost neconcludente din cauza folosirii unor doze diferite de zinc.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre suplimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zinc

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre raceli

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0