Arome - se adauga in compozitia crenvurstilor pentru a le da sau modifica mirosul si/sau gustul.
E120 - Carminul sau acidul carminic este un colorant rosu stralucitor care se obtine dintr-o specie de insecte numita cosenila.
E250 - Nitritul de sodiu se foloseste pentru intensificarea culorii produselor din carne. Este inclus de autoritatile europene si nord americane pe lista substantelor potential cancerigene, in special pentru tractul digestiv (stomac).
E252 - Nitritii de sodiu pot genera: alergii, dereglari hormonale, tulburari hepatice, boli intestinale si ale ficatului, etc.
E262 - Acetatul de sodiu se foloseste ca acidifiant fiind sarea de sodiu a acidului acetic, un acid natural, prezent in multe fructe.
E300 - Acidul ascorbic este un agent antioxidant care, in cantitati mari, poate duce la formarea calculilor la rinichi.
E316 - Izoacorbatul de sodiu este o substanta care prelungeste perioada de pastrare a alimentelor prin protejare impotriva oxidarii (de exemplu: rancezirea, schimbarea culorii). Poate provoca probleme gastrointestinale.
E330 - se stie deja ca acidul citric este responsabil pentru distrugerea smaltului dentar, acesta favorizand aparitia cariilor dentare.
E331 - Citratii de sodiu produc efecte secundare ca greata, voma, crampe abdominale si musculare, reactii alergice, amortirea extremitatilor, oboseala, ritm cardiac anormal, crize, ameteala, respiratie greoaie etc.
E407 - Caragenanul poate creste riscul de cancer
E412 - Guma de guar este folosita ca agent de ingrosare. Poate provoca greata, flatulenta si crampe.
E415 - Guma de xantan poate provoca balonare, flatulenta, diaree, crampe abdominale si scaderea glicemiei.
E417 - guma tara, stabilizator. Poate provoca alergii.
E450 - Difosfat disodic este un emulgator care poate provoca reactii alergice, tulburari de tranzit intestinal si modifica echilibrul calciu-fosfor din organism.
E452 - Polifosfatii pot provoca alergii, dereglari hormonale, boli intestinale si cresterea valorii colesterolului.
E621 - Nu in ultimul rand, monoglutamatul de sodiu poate provoaca reactii alergice, dureri de cap si de gat, ameteala, greata, diaree.
Iodat de potasiu - este un agent de oxidare, folosit uneori in iodarea sarii de masa pentru prevenirea deficientei de iod.
Acerola - ajuta la stabilizarea culorii si aromei pentru o gama larga de produse alimentare.
Foto: blackgirlsguidetoweightloss.com
Sursa: APC Romania
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.92
din 5
- 6 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!