Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Utilizari mai putin cunoscute ale merelor

Utilizari mai putin cunoscute ale merelor
Merele sunt, fara indoiala, cele mai populare fructe. Tin doctorul la distanta, ajuta digestia, sunt bune la dieta, dar pot avea si unele intrebuintari mai putin ortodoxe...


1. Imbunatatesc sanatatea plamanilor. 
Merele contin cativa fitonutrienti despre care se crede ca sunt accentueaza buna sanatate a plamanilor. Studiile au aratat ca merele ii ajuta pe cei care sufera de alergii si astm.
2. Fac bine la piele.
Merele sunt excelente pentru a-i da pielii tale stralucirea pe care o merita. Fructele cu acizi alfa hydroxi ajuta la indepartarea celulelor moarte si la evidentierea pielii proaspete de sub acestea. Amesteca-le cu miere si vei obtine o masca excelenta. Iata aici o sugestie: ia ¼ de mar, ¼ de portocala fara coaja, 6 boabe de struguri si 3 capsuni si da-le prin blender. Spala-te pe fata si sterge-te, aplica un strat subtire de miere si apoi amestecul de fructe. Lasa masca 15 minute pe chip, iar apoi indeparteaza-o cu apa calduta.
3. Iti fac exercitiile fizice mai complexe.
Data viitoare cand faci abdomene, tine un mar intre pulpe, pentru a intampina o provocare suplimentara.
4. Te scapa de migrene.
Cand simti ca te va lua durerea de cap, miroase un mar verde. Studiile arata ca acest miros ajuta la diminuarea durerii si la scurtarea perioadei de timp in care aceasta se manifesta.
5. Ajuta la coacerea altor fructe.
Pare ciudat, nu? Sa stii insa ca merele emit in mod natural un gaz care se chema etilena, un hormon care accelereaza coacerea. Daca vrei ca bananele, avocadoul, perele si rosiile sa se coaca mai repede, pune-le intr-o punga de hartie impreuna cu un mar. 
6. Mentin umezeala produselor de patiserie.
Daca vrei ca placinta cu foi sa ramana frageda, pune-o intr-un recipient inchis alaturi de un mar. Nu mai este nevoie nici s-o bagi in frigider!
7. Inmoaie zaharul brun.
Ai vazut ca zaharul brun are prostul obicei de a se transforma in „caramida”. Ia o bucata de astfel de zahar si pune-o intr-o punga care se sigileaza impreuna cu o felie de mar. Zaharul tau va fi ca nou in cateva zile.
8. Indulcesc alimentele in mod natural.
Merele sunt alternativa perfecta pentru zaharul procesat. La copt, pune sos de mere pentru indulcire si vei obtine si aroma. Poti pune cateva bucatele de mar si in iaurtul de dimineata si uita de indulcitor.
9. Cainii adora merele.
Stiai ca merele sunt o gustare excelenta si pentru catei? Asigura-te insa ca nu le dai si semintele, ca risti sa le creezi probleme cu rinichii.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 1.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fitonutrienti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre caini

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0