Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mituri legate de dieta care te fac sa te ingrasi

Mituri legate de dieta care te fac sa te ingrasi
Chiar daca ai puterea sa te tii de o dieta, poti sa fii dezinformata in multe privinte si te pui in calea succesului programului de slabire. Iata cateva mituri des intalnite care te ajuta sa te... ingrasi.


1. MIT: Un mic dejun copios te ajuta sa mananci mai putin in timpul zilei. Este o idee nefericita sa renunti la micul dejun, pentru ca asa ajungi sa iei mai multe gustari decat ti-ai dori in timpul zilei, dar asta nu inseamna ca trebuie sa mananci foarte mult. Un mic dejun copios nu previne foamea de mai tarziu si, ce e mai rau, aduni multe calorii.
Un studiu german efectuat in randul a 280 de persoane obeze si 100 de persoane normoponderale arata ca un mic dejun bogat iti poate aduce pana la 400 de calorii. Si nu exista niciun efect considerabil asupta numarului de calorii consumate in restul zilei.
2. MIT: Daca mananci cate putin de mai multe ori pe zi, iti vei accelera metabolismul. Daca iti modifici consumul alimentar conform acestei retete nu te va ajuta in privinta metabolismului. Desi, in cazul unora, mesele mai dese ajuta la controlul senzatiei de foame, in cazul altora efectul de exact contrar. 
3. MIT: Mancarea fara sau cu putine grasimi are mai putine calorii. Doar pentru ca anumite alimente sunt etichetate ca fiind sarace in grasimi nu inseamna ca are si calorii putine, caci grasimea poate fi substituita de alti nutrienti care furnizeaza calorii, cum ar fi proteinele, amidonul si zaharul. Daca mananci alimente cu putine grasimi nu vei slabi neaparat. Asta este valabil mai ales in cazul cantitatilor mari consumate la o singura masa.
4. MIT: Daca mananci seara tarziu, te ingrasi. Nu este adevarat ca mesele luate seara tarziu se transforma in grasime depozitata. Te vei ingrasa daca aportul total de energie din timpul zilei depaseste consumul. Insa, daca mananci prea tarziu, poti avea probleme digestive.
5. MIT: Daca te gandesti la anumite alimente, iti faci pofta si le vei manca in cantitati mai mari. Este adevarat ca gandul la o bucata de ciocolata te face sa ti-o doresti mai mult. De aceea este necesar ca, in timpul unei diete, sa-ti permiti sa mai calci si stramb.
Totusi, un studiu din 2010 publicat in revista Science a aratat ca cei care au vizualizat anumite mancaruri in mod repetat (cum ar fi bomboane M&M sau bucati de carne) au avut tendinta de a manca mai putin ulterior, chiar daca li s-a oferit cantitati nelimitate din acele alimente.
6. MIT: Slabesti doar daca tii dieta. Bineinteles, unele diete te indreapta spre un stil de viata sanatos sau iti pot reduce tensiunea sau riscul de boli cardiovasculare. Paradoxal insa, dietele pot fi suprinzator de ineficace in tinerea la distanta a surplusului de greutate.
Studiile arata ca dietele nu mai functioneaza odata ce s-au pierdut primele 5-10 procente din greutate. Cercetatorii sugereaza ca un plan de dieta, fara schimbari ale stilului de viata si sport, nu este cea mai buna solutie pentru a slabi.
7. MIT: Pentru a slabi, nu e nevoie decat sa uiti de mancarurile cu amidon. Popularitatea dietelor cu putini carbohidrati ne-a convins ca amidonul este rau. Caci organismul proceseaza amidonul si alti carbohidrati in zahar, care poate fi convertit in grasime. Totusi, amidonul de sine statator nu este o problema. El are cam acelasi numar de calorii ca zaharul (cam 3,75 de calorii pe gram). Portiile mari si sosurile grase, adaosurile, cum ar fi smantana, untul sau branzeturile grase sunt vinovatele.

Sursa foto: www.sxc.hu
Sursa articol: livescience.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0