Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sugestii de jocuri pentru copiii intre 3 si 4 ani

Sugestii de jocuri pentru copiii intre 3 si 4 ani
Jocul este esential pentru copii. Ei invata, de fiecare data cand se joaca, cate ceva despre lumea inconjuratoare: ca unele obiecte sunt mai grele, altele mai usoare, ca unele pot fi ascunse, altele nu. Jocul are si o dimensiune de socializare, deoarece copiii invata sa imparta lucruri sau sa-si astepte randul.


 1. Numaratul pe degete
Aratati-i copilului trei, patru sau cinci degete, anuntand cu voce tare cifra respectiva. Apoi, ascundeti mana la spate si cereti-i sa va arate acelasi numar de degete. Copilul va trebui sa verifice apoi daca a facut bine, dupa ce ii aratati mana dumneavoastra si o apropiati de a lui.
Nu ezitati sa variati modul in care indicati o cifra. De exemplu, cifra 2 poate fi obtinuta grupand degetul aratator si pe cel mare sau aratatorul si degetul mic.

2. Detectivul
Rugati copilul sa se uite bine in jurul lui, apoi sa iasa din incapere. Intre timp, schimbati decorul, fie mutand un obiect de la locul lui, fie ascunzandu-l. Cand se intoarce, cel mic trebuie sa ghiceasca ce s-a schimbat. Daca ii este greu, dati-i indicii.

3. Ce nu se potriveste
Enumerati trei sau patru cuvinte, printre care unu sa fie intrus. De exemplu, trei nume de flori si un nume de fruct. Sau patru nume proprii si un substantiv comun. El trebuie sa gaseasca intrusul. Apoi, schimbati rolurile. Schimbati criteriile de selectare a cuvintelor. De exemplu, puteti propune trei cuvinte lungi (format din trei sau mai multe silabe), intrusul fiind cuvantul scurt.

4. Inspiratie de moment
Spuneti-i copilului dumneavoastra un adjectiv si el trebuie sa continue, construind o comparatie: "Mare ca...elefantul", "rosu ca... rosie", "moale ca... perna". Multe raspunsuri vor fi conventionale, dar veti fi surprinsi de creativitatea de care poate da dovada cel mic, daca este provocat si daca simte bucuria jocului. Cu cei mai mari, se poate incerca si varianta stabilirii unui castigator, in sensul ca cine nu mai stie continuarea pierde. Aveti insa grija: copiii nu stiu sa piarda fara lacrimi. Trebuie sa fiti diplomati.

5. Gaseste desenul
Luati o carte cu poze si descrieti-i copilului o poza aleasa la intamplare. De exemplu: "Vad o fetita cu rochie albastra, cu parul negru, buze rosii, care tine o floare galbena in mana". Dati-i apoi lui cartea, pentru a identifica poza descrisa. Schimbati rolurile.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre jocuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre socializare

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0