Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uita de griji!

Uita de griji!
Cu totii ne dorim sa ne facem mai putine griji. Dar putini si reusesc asta. Ne referim la acea stare de anxietate care ne face mintea sa se concentreze numai pe probleme. Cand ne este imposibil sa trecem de primul plan si sa avem in vedere si ce ar putea sa nu mearga bine, dar si cum putem solutiona acele probleme.


1. Principiul 80/20 spune ca foarte putine (de obicei mai putin de 20%) dintre cauze sau actiuni duc la cele mai multe (peste 85%) dintre rezultate. Acest principiu nu este o teorie, ci o observatie care nu functioneaza mereu, dar care se aplica ingrijorarii.
Majoritatea lucrurilor pe care le facem sunt nesemnificative in termeni de rezultate si cele mai multe griji sunt deci neimportante. Te ingrijorezi cateodata ca o sa intarzii la o intalnire, ca pisica are purici, ca nu stii ceva sau ca nu ai dreptate, ca cineva nu te place, ca s-ar putea sa trebuiasca sa platesti mai mult pentru ceva ce-ti place sau ca vei pierde meciul de tenis? Relaxeaza-te! Niciunul din lucrurile astea nu conteaza cu adevarat. Asa ca, de fiecare data cand ai o grija, intreaba-te daca este ceva durabil. Daca nu, uita de ea. Daca este un lucru important, gandeste-te la urmatoarele:
2. Unul din motivele pentru care principiul 80/20 functioneaza este ca energia noastra este impartita in actiuni cu rezultate pozitive si actiuni cu rezultate negative. Mare parte din ceea ce facem ne absoarbe energia inutil. Cand ne ingrijoram, ar trebui fie sa actionam, fie sa nu ne mai ingrijoram sau sa decidem sa nu actionam si sa nu ne ingrijoram. Daca putem evita ceva rau sau reduce sansele sale de aparitie, atunci ar trebui sa actionam, nu sa ne ingrijoram. Pe de alta parte, daca nu putem controla sau influenta ceea ce se va intampla, atunci ingrijorarea ne va produce neplaceri, dar nu ne va ajuta. Nu actiona si nu te ingrijora!
Aceasta este o metoda logica de eliminare a grijilor. Uneori insa emotiile umbresc ratiunea, asa ca avem nevoie si de alte motive.
Motive psihologice pentru a nu te mai ingrijora
3. Cand esti relaxata, fericita si bine in pielea ta, este improbabil sa te ingrijorezi. O vei face atunci cand te indoiesti de tine sau esti nefericita. Cu totii trecem prin schimbari de stare,dar grijile trebuie amanate pentru atunci cand ne simtim mai bine. Cand suntem anxiosi, orice posibila umbra devine uluitor de inalta, ne va coplesi si nu vom mai putea creiona un plan de remediere.
4. Exista multe explicatii psihologice ale sentimentului de neadecvare, de vina, de lipsa de stima de sine. Una dintre ele, lansata de scoala de analiza tranzactionala, celebra datorita a doua carti (Games PeoplePlay, Eric Berne si I’m OK, You’re OK, Thomas Harris). Teoria spune ca toti copiii se pozitioneaza fata de lume, la varsta de 2 ani, in functie de „Eu nu sunt OK – tu esti OK”. Mica persoana este neindemanatica, necoordonata, nu are cuvinte pentru a-si exprima sentimentele si este total dependenta de cei mari pentru supravietuire. Aceasta lipsa de putere ii lasa pe copii cu o stare de ruptura fata de ceea ce inainte era atat de bine in relatia lor cu lumea. O metoda de a iesi din situatie este de a lua decizie ca ceva este in neregula cu ei. Mare parte din viata ajungem astfel sa ne-o petrecem incercand sa obtinem aprobarea celor care sunt OK, a parintilor in speta. Aprobarea este necesara si din interior, asa ca de aici apare si conflictul, pentru ca niciodata nu va fi suficient de bine.
Solutia este sa traiesti in moment, sa scapi de tirania trecutului, sa te relaxezi.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre autocunoastere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre emotii

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
In cautarea unei diete echilibrate si sanatoase, fulgii de ovaz sunt un aliat de nadejde pentru cei ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0