Un somn de calitate este esential pentru sanatate
Stresul cotidian, o problema cu care se confrunta marea majoritate a populatiei in prezent, are efecte negative directe asupra sanatatii si calitatii vietii si este unul din principalii factori care isi pune amprenta asupra somnului. Pentru a te bucura de odihna corespunzatoare este esential sa creezi conditii ideale atunci cand dormi. Aceasta include un mediu curat si aerisit, eliminarea factorilor de distragere precum telefonul sau televizorul, dar si alegerea unei saltele bune. Aceasta are rolul de a asigura pozitia corecta a corpului in timp ce dormi, ajuta la eliminarea punctelor de presiune exercitate asupra muschilor si nu deformeaza coloana.
O solutie practica la care poti apela este sa achizitionezi un topper de saltea cu fermitate medie, ce ofera aceleasi beneficii. Acesta este conceput sub forma unui strat confortabil din spuma elastica, latex sau spuma cu memorie, avand o grosime intre 3-9 cm, si poate fi amplasat peste saltea sau direct pe o canapea. El va actiona ca o bariera de separare intre corp și suprafata de dormit, reducand disconfortul creat de imbinarile mobilierului.
Poti opta pentru un material de topper imbibat cu diferite solutii precum aloe vera, eucalipt sau lavanda, ce relaxeaza, ajuta la eliminarea stresului si la tratarea insomniilor.
Somnul ne face mai fericiti si mai pozitivi
Conform specialistilor, somnul ajuta corpul si mintea sa se transforme in cel mai miraculos mod. Dr. Alex Dimitriu, fondatorul Clinicii de psihiatrie si medicina a somnului din Menlo Park, Silicon Valley specializata in psihiatrie, tulburari ale somnului si terapie transformativa afirma ca un somn bun are calitati de restaurare, ne poate face mai destepti, mai pozitivi si fericiti in timpul zilei, si poate chiar prelungi viata. ”Somnul este o superputere pe care o avem cu totii, dar pe care nu o folosim”, este de parere medicul psihiatru, cu diploma de la Universitatea Stanford. Pentru aceasta este important insa sa acordam timp suficient, dar si structura perioadei de odihna, adica minim 7-8 ore pe noapte, respectand un orar strict.
Somnul ajuta la prevenirea anumitor boli
Somnul insuficient poate cauza o multime de probleme de sanatate. Printre acestea se numara bolile cardiovasculare, cancerul, diabetul sau boala Alzheimer. Privarea de somn are efect asupra neurotransmitatorilor din creier ducand la aparitia starilor de confuzie si a dificultatii de concentrare. In perioada varstei mijlocii, intre 50-70 de ani, lipsa somnului este asociata cu un risc mai ridicat de a dezvolta dementa sau alte boli mintale.
Iata deci cateva motive pentru care sa dormi mai mult noaptea. Somnul are un rol vital pentru sanatate, iar un ritm neregulat sau perioadele insuficiente de odihna afecteaza negativ sistemul imunitar si predispun la imbolnaviri. Asigura-te ca iti creezi o rutina si cele mai bune conditii pentru a te bucura de un somn suficient si de calitate pe timpul noptii!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 5
din 5
- 2 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!