Sunt multe persoane care se plang ca nu reusesc sa slabeasca ori pur si simplu se lupta in continuu cu senzatia de foame, chiar daca au mancat si au o dieta alimentara sanatoasa. Ei bine, de multe ori ni se intalmpla sa avem senzatii false de foame din cauza faptului ca suntem obositi ori nu ne hidratam corespunzator. Pentru a stii de ce ai in permanenta senzatia de foame, iti spunem cateva explicatii!
Nu bei apa. Atunci cand nu ai baut suficienta apa si esti deshidratat, organismul are cateva simptome pe care, de cele mai multe ori le confunda cu cele ale senzatiei de foame. Cel mai indicat, atunci cand simti o senzatie brusca de foame este sa bei un pahar de apa sau de ceai neindulcit.
Nu te-ai odihnit suficient. Atunci cand nu reusesti sa dormi suficient, organismul experimenteaza doua stari care pot fi asociate foarte usor cu foame: lipsa energiei si scaderea nivelului leptinei, hormon care controloeaza pofta de mancare. Pentru a regla aceste simtome incearca sa te odihnesti in fiecare noapte cel putin 7 ore.
Mananci prea repede. Fiecare masa pecare o iei trebuie sa dureze 20 de minute, pentru a te asigura ca hormonul care este responsabil sa transmita creierului senzatia de satietate are timp sa faca acest lucru. Atunci cand mananci prea repede, fara sa mesteci suficient, senzatia de foame poate aparea la scurt timp dupa ce ai mancat.
Ai consumat alcool. Dupa o noapte in care ai consumat alcool, organismul este deshidratat si senzatia de foame apare imediat. Consumul de alcool determina cresterea secretiei de suc gastric la nivelul stomacului, motiv pentru care este indicat sa il consumi cu moderatie.
Treci printr-o perioada stresanta. Atunci cand esti tensionat ori prea stresat singura alinare pe care ti-o gasesti este manacare si, de cele mai multe ori, mancarea nesanatoasa. Acest lucru este doar un impuls emotional deoarece stresul creste nivelul de cortizol si insulina din sange.
Vezi mancare in jurul tau. De regula, femeile sunt mult mai pofticioase decat barbatii, iar atunci cand vad in jurul lor colege care mananca, incep si ele sa manance. In realitate, nu le este cu adevarat foame.
Mananci mult dulce. Daca obisnuiesti sa consumi mult dulce, atunci trebuie sa stii ca iti va creste foarte repede nivelul zaharului in sange, iar acest lucru va duce la aparitia senzatiei de foame.
Iei medicamente/suplimente alimentare. De regula,antibioticele luate pentru a trata alergiile si inflamatiile iti pot crea senzatia de foame. Substantele din compozitia anumitor medicamente pot avea drept efect secundat cresterea apetitului.
Sursa foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.5
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!