Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Otetul de mere, remediu natural pentru sanatate si vitalitate. Descopera TOP 10 beneficii!

de Alina Ilie la 2024-03-12
Otetul de mere, remediu natural pentru sanatate si vitalitate. Descopera TOP 10 beneficii!
Otetul de mere, un ingredient simplu si versatil, este recunoscut nu doar pentru aroma sa delicioasa, ci si pentru beneficiile incredibile pe care le aduce sanatatii noastre. Inca din antichitate, oamenii au folosit otetul de mere pentru diverse scopuri, iar in zilele noastre, cercetarile stiintifice confirma aceste beneficii. Afla cum sa il integrezi in rutina ta zilnica pentru a te bucura de proprietatile sale uimitoare.


Otetul de mere ofera o gama larga de beneficii pentru sanatate. De la imbunatatirea digestiei si a sanatatii inimii pana la sustinerea pierderii in greutate si a sanatatii pielii, acest ingredient simplu si accesibil merita sa fie integrat in rutina ta zilnica. 

Otet de mere - Top 10 beneficii pentru sanatate
 

Stimuleaza digestia si absorbtia nutrientilor
Otetul de mere contine enzime si bacterii benefice care pot imbunatati digestia si pot spori absorbtia nutrientilor din alimente. O salata de legume cu ulei si otet poate ajuta la prevenirea problemelor digestive.
 
Scade nivelul de zahar din sange
Studiile arata ca otetul de mere poate ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange, fiind util in controlul diabetului de tip 2. Acidul acetic din otetul de mere poate imbunatati sensibilitatea la insulina si poate reduce cresterea nivelului de glucoza din sange dupa mese.
 
Imbunatateste sanatatea inimii
Potrivit unor studii, otetul de mere poate contribui la reducerea nivelului de colesterol si a tensiunii arteriale, factori de risc majori pentru boli cardiovasculare.
 
Ajuta la pierderea in greutate
Otetul de mere poate fi un aliat excelent in lupta impotriva kilogramelor in plus. Consumul sau poate creste senzatia de satietate, reducand astfel apetitul si numarul de calorii consumate. De asemenea, se crede ca otetul de mere poate stimula metabolismul si poate ajuta la arderea grasimilor. Iata 6 motive pentru care sa bei otet de mere cu apa pe stomacul gol >>
 
Are proprietati antioxidante
Antioxidantii din otetul de mere ajuta la combaterea radicalilor liberi din organism, prevenind astfel daunele oxidative si imbatranirea prematura a celulelor. Consumul regulat de otet de mere poate contribui la mentinerea sanatatii si la protejarea organismului impotriva bolilor cronice.
 
Imbunatateste sanatatea oaselor
Otetul de mere contine minerale importante precum calciu, magneziu si potasiu, care sunt esentiale pentru sanatatea oaselor. Consumul regulat de otet de mere poate ajuta la mentinerea densitatii osoase si la prevenirea osteoporozei.
 
Are proprietati antibacteriene si antifungice
Datorita continutului sau de acid acetic, otetul de mere are proprietati puternic antibacteriene si antifungice. Poate fi folosit extern pentru tratarea diverselor infectii cutanate sau pentru dezinfectarea suprafetelor.
 
Alcalinizeaza organismul
Chiar daca are un gust acid, otetul de mere are efect alcalinizant in organism dupa ce este metabolizat. Un mediu alcalin in organism poate ajuta la mentinerea sanatatii generale si poate reduce riscul unor afectiuni precum aciditatea gastrica si inflamatiile.
 
Amelioreaza disconfortul articular
Pentru persoanele care sufera de probleme articulare precum artrita, otetul de mere poate fi benefic in ameliorarea durerii si a inflamatiei. Se crede ca consumul regulat de otet de mere poate ajuta la mentinerea flexibilitatii si mobilitatii articulatiilor.
 
Imbunatateste aspectul pielii si al parului
Otetul de mere poate fi folosit si extern pentru a imbunatati aspectul pielii si al parului. Diluat si aplicat pe piele, poate ajuta la echilibrarea pH-ului pielii si la reducerea acneei sau a altor probleme dermatologice. De asemenea, poate fi folosit ca clatire pentru par pentru a indeparta reziduurile si a conferi stralucire.

Citeste si: 6 moduri surprinzatoare in care poti folosi otetul de mere >>
 

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre otet de mere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii pentru sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remediu natural

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0