Aperitive pentru masa de Paste: cele mai gustoase retete
De pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca traditionalul platou cu aperitive.
Pe langa oua rosii si drob, iata ce alte aperitive gustoase poti pregati pentru masa de Paste.
1. Bulete de cascaval
Buletele de cascaval sunt niste aperitive deosebite, foarte aspectuoase, perfecte pentru masa de Paste.
Pentru aceata reteta vei avea nevoie de 100 g unt (la temeperatura camerei), 1 lingura boia dulce, 250 g cascaval ras, 100 g faina, 3 oua, sare, piper. Cascavalul ras se amesteca cu faina si ouale, se adauga apoi sare si piper si boia dulce. Se amesteca bine ingredientele pana cand obtinem o compozitie omogena. Modelam buletele de dimensiunea unei nuci.
Intr-o tigaie adanca incingem bine uleiul si punem buletele de cascaval. Cand se rumenesc se scot pe un prosop absorbant pentru a elimina excesul de ulei.
2. Ciuperci umplute
Pentru acest aperitiv vei avea nevoie de ½ kg ciuperci champignon, 150 g cascaval ras, 1 ceapa taiata foarte fin, patrunjel, 2 linguri de unt, sare si piper. Ciupercile se curata iar piciorusele se toaca marunt si se calesc cu putina ceapa in untul topit (1 lingura) si se adauga sare si piper. Dupa ce se racesc se amesteca cu cascavalul ras si untul ramas.
Intr-o tava se pun cupercile umplute cu aceasta compozitie. Se tin in cuptor apoximativ 20 de minute. Se orneaza cu frunze de patrunjel.
3. Rulada cu ciuperci si cascaval
Iata un aperitiv foarte gustos pentru mesele festive. Afla aici care sunt ingredientele necesare pentru aceasta reteta!
4. Rulada cu spanac
Rulada de spanac este un aperitiv care impresioneaza prin culoare si gust deosebit. Usor de preparat, rulada cu spanac va fi pe placul intregii familii.
5. Oua umplute cu pate de ficat
Vei avea nevoie de 5 oua fierte tari, 2 linguri pate de ficat, o lingura de unt, sare, piper, frunze de patrunjel pentru decor. Ouale se fierb, se curata de coaja si se taie pe jumatate. Galbenusurile se scot si se paseaza cu pateul si untul, apoi se adauga sare si piper dupa gust.
Cu aceasta compozitie se umplu jumatatile de ou, dupa care se orneaza fiecare cu cateva frunze de patrunjel.
6. Ficatei de pui in bacon
Ingrediente: 400 g ficatei de pui, 200 g bacon feliat, ulei, sare si piper si cateva scobitori. Spalam ficateii si ii curatam de pielite. Ii punem la fiert aproximativ 10 minute, apoi ii scoatem si ii scurgem bine de apa. Invelim ficateii in feliile de bacon iar pentru a nu se desprinde ii prindem cu o scobitoare. Ficateii de pui in bacon se pun la prajit in uleiul incins pana se rumenesc.
Sursa foto: www.sxc.hu
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
In slujba coroanei
Volumul memorialistic & 39;In slujba coroanei& 39; ne invita sa cunoastem perspectiva personala a autorului dl Dan Ion Lazar membru al echipei ce a insotit Familia Regala la revenirea in tara ca martor si participant direct la evenimentele petrecute atunci dar si mai tarziu la activitatile Casei Regale Romane Aflam intai despre...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.15
din 5
- 27 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!