Totodata, ceaiul de anason contribuie la functionarea normala a sistemului digestiv, este diuretic si contribuie la calmarea durerilor abdominale. Ceaiul de anason poate fi administrat si sugarilor pentru eliminarea colicilor intestinali.
Industria farmaceutica utilizeaza anasonul pentru aroma placuta pe care o poate da medicamentelor. Astfel, anasonul se regaseste in siropurile de tuse si in bomboanele pentru dureri in gat.
Cum se prepara ceaiul de anason?
Infuzia se prepara din 2 lingurite cu planta la 250ml de apa clocotita. Se lasa la infuzat timp de 15minute, apoi se strecoara si se bea pe stomacul gol. In scop terapeutic se beau 2-3 cani cu infuzie pe zi, cu 30 minute inainte de mese.
Datorita aromei sale, ceaiul poate fi consumat pentru eliminarea respiratiei urat mirositoare (halena).
In plus, datorita proprietatilor antiseptice, este recomandat si in probleme respiratorii, ajutand la expectorare, calmand durerile in gat, ameliorand simptomele specifice astmului, sinuzitelor.
Este important de stiul ca ceaiul de anason nu interactioneaza cu medicamentele.
Sursa foto: osmoz.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
