Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Antidepresivele, asociate cu un risc crescut de dementa

de Sunt Fericita la 2019-05-20
Antidepresivele, asociate cu un risc crescut de dementa
Antidepresivele utilizate pentru tratarea incontinentei si a depresiei sunt asociate cu un risc crescut de dementa, conform unui studiu publicat in British Medical Journal.


La acest studiu au participat circa 350.000 de persoane varstnice din Marea Britanie. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au folosit un anumit tip de medicamente anticolinergice, cum ar fi cele folosite pentru tratarea depresiei, bolii Parkinson sau incontinentei urinare, pentru un an sau mai mult, aveau un risc cu 30% mai mare de a dezvolta dementa ulterior.
 
Si chiar daca studiul indica o legatura intre cele doua, "ceea ce nu stim cu certitudine este daca tratamentul este cauza", a explicat George Savva, unul dintre autorii studiului, cercetator la East Anglia University.
 
Legatura "ar putea fi explicata si prin faptul ca aceste tratamente sunt prescrise pentru simptome foarte timpurii care indica aparitia dementei", a continuat el.
 
Autorii studiului sunt de parere ca medicii ar trebui sa evite prescrierea pe termen lung a medicamentelor anticolinergice la pacientii cei mai in varsta. Cu toate acestea, ei fac apel la pacientii care iau aceste tratamente sa nu le intrerupa singuri fara a discuta cu medicul lor.
 
Medicamente anticolinergice actioneaza prin blocarea mecanismelor necesare impulsurilor nervoase si sunt folosite pentru a controla anumite miscari musculare involuntare - in cazul incontinentei sau al bolii Parkinson, spre exemplu.
 
Unele dintre ele pot fi, de asemenea, indicate in cazurile de depresie,de boli pulmonare cronice sau de astm.
 
"Peste 50 de milioane de persoane din intreaga lume sufera de dementa si se estimeaza ca acest numar ar putea creste la 132 de milioane pana in 2050. Acesta este motivul pentru care dezvoltarea unei strategii de prevenire a acestui fenomen este o prioritate la nivel global", a subliniat George Savva.
 
In 2015, un studiu american stabilise o legatura intre administrarea de medicamente anticolinergice in doze mari sau pentru perioade lungi de timp si forme de dementa (fiind vorba in special de Alzheimer).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antidepresive

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dementa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0