Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sase motive pentru care usturoiul vindeca

Sase motive pentru care usturoiul vindeca
Exista nenumarate date disponibile care confirma validitatea puterii magice a usturoiului. Si, cu toate acestea, se pare ca putini dintre noi profita de avantajele pe care chiar si o cantitate mica de usturoi ni le confera.


Poate pentru ca nu ne putem imagina cu un aliment atat de maruntel ne ofera atat de multe. Sau poate mirosul de usturoi cu care ramanem in gura este cel care ne alunga curiozitatea.
Dar nu trebuie neaparat sa mesteci catei intregi. Poti lua usutoriul pentru a-l taia in felii micute, adugandu-l apoi in diferite feluri de mancare. Util este sa consumi catelul de usutori impreuna cu o lingurita de miere. Ca sa scapi de respiratia urat mirositare, mesteca patrunjel.
Oricare ar fi alegerea ta, daca mananci doua pana la patru catei de usturoi zilnic ai mai multe beneficii decat iti poti imagina.
1. Un compus activ al usturoiului, diallyl sulfida, poate trece mai usor prin membrana bacteriilor, mai rapid decat antibiotice puternice cu efecte secundare periculoase, cum ar fi ciprofloxacina.
Demonstrat, consumul de usturoi poate preveni intoxicatia alimentara.
2. Testarea pe animale (in vivo) a demonstrat abilitatea usturoiului de a minimiza problemele de diabet. S-a determinat ca usturoiul influenteaza activitatea insulinei scazand in mod direct glicemia.
3. Daca nu esti impresionata de faptul ca usturoiul lupta mai eficient cu toxiinfectia alimenatra decat antibiotice foarte puternice, poate ca te vei lasa cucerita de abilitatea lui de a anihila bacteria yersinia pestis, cea care cauzeaza ciuma bubonica.
Ciuma bubonica nu mai este la moda in zilele noastre, existand doar cateva cazuri izolate in Europa moderna. Dar ideea este ca puterea antibiotica, antivirala si antifungica a usutoriului are efect curativ asupra majoritatii bolilor patogene. Consumand usturoi zilnic, ii furnizezi organismului pritectie profilatica patogena pentru a nu dezvolta o infectie propriu-zisa.
4. Sanatatea cardiovasculara este accentuata de usturoi. Usturoiul are puterea demonstrata de a scadea tensiunea si nivelurile de homocisteina. Acestea din urma sunt considerate indicatori ai problemelor de inima mai puternici decat nivelul de colesterol.
Usturoiul amortizeaza oxidarea colesterolului, cea care, de fapt, cauzeaza cele mai multe probleme puse in spatele colesterolului.
Colesterolul care nu este oxidat este important pentru nervi si tesut cerebral, functionand si la convertirea razelor UVB in vitamina D3. Asa ca, limitarea oxidarii colesterolului este o actiune mai indicata decat limitarea lui.
Usturoiul dilateaza vasele de sange, scade tensiunea, inlatura trigliceridele, dizolva cheagurile interna si placa arteriala si previne oxidarea unor lipide importante care duc la distrugere celulara. Totul, fara efecte secundare.
Usturoiul subtiaza sangele, fiind mai bun ca aspiina.
5. Usturoiul este un puternic antioxidant care intareste sistemul imunitar si lupta contar cancerului. Cateva componente ale usturoilui, pe langa antibioticul sau alicina, inclusiv sulful, seleniul si altele contribuie la sinuciderea celulelor canceroase (apoptoza) ceea ce, in mod normal, nu prea le place celulor canceroase.
Chiar daca nu sunte diagnosticati cu cancer, majoritatea avem celule canceroase care zburda prin organism. Nu este deloc o idee rea sa le impiedicam sa se adune.
6. In anii 1970, Robert I. Lin din California a folosit usturoiul pentru a detoxifica un grup de copii de plumb. Nu este un atribut cunoscut al usturoiului, dar iata un alt motiv pentru care cei care traiesc intr-un mediu poluant ar trebui sa manance aceasta leguma.
 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre usturoi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antibiotic natural

Cele mai citite articole

Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0