De asemenea, tinerii cu varste intre 20 si 39 ani, cu educatie superioara si necasatoriti acorda o importanta mai mare vietii sexuale ca factor al unei vieti sanatoase.
"Aproape jumatate dintre romanii din mediul urban (44 la suta) considera ca doua - trei acte sexuale pe saptamana reprezinta o frecventa optima a activitatii sexuale. Femeile considera optim mai degraba doua contacte pe saptamana, in timp ce barbatii considera ca trei contacte sexuale pe saptamana este un numar satisfacator. Tinerii cu varste intre 20 si 29 de ani considera ca patru contacte pe saptamana reflecta o viata sexuala satisfacatoare, iar frecventa scade o data cu varsta, ajungand la o medie de 1,6 ori pe saptamana in randul persoanelor cu varsta intre 50 si 65 de ani", arata autorii studiului intr-un comunicat de presa transmis luni.
Initiatorii studiului au mai stabilit ca, in cazul persoanelor necasatorite, frecventa optima estimata este de patru contacte pe saptamana in timp ce pentru cei casatoriti asteptarile scad la doua contacte sexuale pe saptamana.
In acelasi timp, o parte din populatia urbana prefera sa nu faca nicio estimare in acest sens (17 la suta nu stiu sau aleg sa nu estimeze cate acte sexuale pe saptamana inseamna o viata sexuala satisfacatoare), iar procentul creste pana la 27 la suta pentru romanii cu varsta intre 50 si 65 de ani.
Metodele contraceptive sunt folosite in special de femeile care au pana in 40 de ani si educatie superioara. Astfel, potrivit studiului, 44 la suta dintre femei folosesc cel putin o metoda contraceptiva.
Principalul motiv invocat de femeile care au o viata sexuala activa, dar care nu folosesc contraceptia sunt contraindicatiile legate de alte afectiuni (24 la suta), dar si efectele secundare (19 la suta), cum ar fi cele legate de ingrasare. Scaderea placerii sexuale este un alt motiv pentru a nu folosi contraceptie pentru 15 la suta dintre aceste femei, in special pentru cele cu varste intre 30 si 39 ani, iar refuzul partenerului reprezinta o bariera pentru a folosi contraceptie pentru 23 la suta dintre femeile din mediul urban.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.044 respondenti (dintre care 546 femei), reprezentativ pentru populatia din zona urbana (orase peste 50.000 de locuitori), cu varsta intre 20 si 65 de ani. Eroarea maxima de esantionare este de ±3 la suta, la un nivel de probabilitate de 95 la suta.
Datele au fost culese prin intermediul interviurilor fata in fata, la domiciliile respondentilor, in primavara anului 2011.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania
De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h

Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
