Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de importanta este viata sexuala pentru romani

Cat de importanta este viata sexuala pentru romani
Sapte din zece romani din mediul urban cred ca o viata sexuala satisfacatoare este foarte importanta pentru starea generala de sanatate, iar peste 40 la suta dintre femei folosesc cel putin o metoda contraceptiva, potrivit unui studiu realizat de ISRA Center.


Potrivit studiului, care se refera la populatia cu varsta intre 20 si 65 de ani din orasele medii si mari (cu peste 50.000 locuitori), barbatii sunt mai deschisi in a declara ca viata sexuala satisfacatoare are o importanta mare in starea generala de sanatate (77 la suta), comparativ cu femeile (66 la suta).

De asemenea, tinerii cu varste intre 20 si 39 ani, cu educatie superioara si necasatoriti acorda o importanta mai mare vietii sexuale ca factor al unei vieti sanatoase.

"Aproape jumatate dintre romanii din mediul urban (44 la suta) considera ca doua - trei acte sexuale pe saptamana reprezinta o frecventa optima a activitatii sexuale. Femeile considera optim mai degraba doua contacte pe saptamana, in timp ce barbatii considera ca trei contacte sexuale pe saptamana este un numar satisfacator. Tinerii cu varste intre 20 si 29 de ani considera ca patru contacte pe saptamana reflecta o viata sexuala satisfacatoare, iar frecventa scade o data cu varsta, ajungand la o medie de 1,6 ori pe saptamana in randul persoanelor cu varsta intre 50 si 65 de ani", arata autorii studiului intr-un comunicat de presa transmis luni.

Initiatorii studiului au mai stabilit ca, in cazul persoanelor necasatorite, frecventa optima estimata este de patru contacte pe saptamana in timp ce pentru cei casatoriti asteptarile scad la doua contacte sexuale pe saptamana.

In acelasi timp, o parte din populatia urbana prefera sa nu faca nicio estimare in acest sens (17 la suta nu stiu sau aleg sa nu estimeze cate acte sexuale pe saptamana inseamna o viata sexuala satisfacatoare), iar procentul creste pana la 27 la suta pentru romanii cu varsta intre 50 si 65 de ani.

Metodele contraceptive sunt folosite in special de femeile care au pana in 40 de ani si educatie superioara. Astfel, potrivit studiului, 44 la suta dintre femei folosesc cel putin o metoda contraceptiva.

Principalul motiv invocat de femeile care au o viata sexuala activa, dar care nu folosesc contraceptia sunt contraindicatiile legate de alte afectiuni (24 la suta), dar si efectele secundare (19 la suta), cum ar fi cele legate de ingrasare. Scaderea placerii sexuale este un alt motiv pentru a nu folosi contraceptie pentru 15 la suta dintre aceste femei, in special pentru cele cu varste intre 30 si 39 ani, iar refuzul partenerului reprezinta o bariera pentru a folosi contraceptie pentru 23 la suta dintre femeile din mediul urban.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.044 respondenti (dintre care 546 femei), reprezentativ pentru populatia din zona urbana (orase peste 50.000 de locuitori), cu varsta intre 20 si 65 de ani. Eroarea maxima de esantionare este de ±3 la suta, la un nivel de probabilitate de 95 la suta.

Datele au fost culese prin intermediul interviurilor fata in fata, la domiciliile respondentilor, in primavara anului 2011.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sex

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata sexuala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varsta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0