Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce masuri inedite a luat o companie pentru a creste productivitatea angajatilor

Ce masuri inedite a luat o companie pentru a creste productivitatea angajatilor
Intr-un articol intitulat "Be More Productive. Take Time Off" (Fiti mai productivi. Acordati-va mai multe momente libere), Jason Fried, cofondator si director-general al companiei producatoare de software 37signals, vorbeste despre importanta pe care schimbarea o are in procesul de productie. Weekend-ul de trei zile si "vacanta la locul de munca" se numara printre solutiile adoptate de compania respectiva pentru a creste productivitatea angajatilor sai. Explicatiile sunt deosebit de interesante...


"Schimbarea este importanta. Atunci cand eram mici, aveam vacanta de vara, care ne tinea departe de scoala. Vacanta de vara era o schimbare. Abia asteptam sa vina. Cateva luni in care faci lucruri diferite de cele pe care le faci in mod obisnuit inseamna foarte mult", afirma Jason Fried.
"Munca din luna februarie este aceeasi cu munca depusa in mai. Iunie este la fel ca octombrie, este greu sa spui care-i diferenta dintre august si aprilie. Cu toate ca anumite afaceri au un caracter sezonier mai pronuntat in comparatie cu altele, in cele din urma lucrurile pe care oamenii le fac la locul de munca nu difera chiar atat de mult pe parcursul anului - unele luni sunt doar mai aglomerate decat altele. Acest lucru nu inseamna schimbare, ci doar un volum mai mare", spune autorul articolului.
Inspirandu-se din schimbarile pe care le aduc cu ele anotimpurile, Jason Fried a introdus cateva schimbari in programul de lucru al companiei pe care o conduce de 13 ani.
Astfel, din mai si pana in octombrie, saptamana de lucru la compania 37signals are patru zile. Angajatii acestei firme nu lucreaza 40 de ore in patru zile, ci 32 de ore in patru zile.
Cei mai multi dintre angajati isi iau liber vineri, insa unii aleg zile diferite. Cu totii apreciaza insa weekendul de trei zile.
Beneficiile aduse de cele sase luni cu weekend de trei zile sunt evidente pentru angajati, insa exista si un efect surprinzator: se munceste mai bine in cele patru zile decat in cinci zile.
Atunci cand au mai putin timp la dispozitie, angajatii pierd mai putin timp. Cand au o saptamana de lucru cu program comprimat, angajatii tind sa se concentreze asupra lucrurilor importante. Un program care constrange stimuleaza calitatea.
In spiritul schimbarilor continue, in aceasta vara, compania a incercat ceva nou. Conducerea a decis ca in luna iunie toti angajatii sa lucreze la orice proiect doresc. Nu era chiar o vacanta, ci mai degraba o vacanta de la orice proiect la care lucrau. Angajatii au fost astfel invitati sa se ocupe de orice proiect doreau si sa foloseasca acel interval pentru a-si explora si testa propriile idei.
Angajatii au lucrat individual sau in echipe. Singura regula a fost aceasta: "explorati, vedeti daca exista metode pentru a face ca produsele noastre existente sa devina mai bune sau veniti cu idei pentru produse noi, creati un nou model de business sau faceti orice va intereseaza in cel mai inalt grad".
In iulie, fiecare angajat a fost rugat sa impartaseasca cu restul angajatilor ideile pe care le-a avut si sa isi prezinte proiectul intr-o zi denumita "Pitchday".
Experimentul "June-on-your-own" (Iunie pe cont propriu) a condus la cea mai mare explozie de creativitate din istoria firmei 37signals, care are 34 de angajati, spune directorul ei. In opinia sa, experimentul a fost amuzant, a stimulat moralul angajatilor si a fost atat de productiv, incat conducerea firmei intentioneaza sa il repete de cateva ori pe an.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proiect

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre angajati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vara

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vacanta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre productiv

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0