Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce sa spui si cum sa te porti atunci cand cel de langa tine sufera

Ce sa spui si cum sa te porti atunci cand cel de langa tine sufera
Multi nu stim sa facem fata suferintei, mai ales cand vine vorba de suferinta altora. De emotie spunem cuvinte nepotrivite sau tacem - ambele situatii sunt la fel de grave.


Nu spune ''stiu ce simti/stiu cum e/am trecut si eu prin asta'', ci mai degraba ''incerc sa inteleg prin ce treci''.
Adevarul e ca nu ai de unde sa stii ce simte celalalt, desi ai trecut printr-o intamplare asemanatoare. Fiecare om e unic, reactioneaza diferit si simte durerea altfel. Important e sa-ti faci simtita prezenta si sa oferi sprijin chiar daca nu iti este cerut.
Nu spune ''e bine acum, e intr-un loc mai bun'', ci ''imi pare rau pentru pierderea ta''.
Oamenii au credinte diferite si oricum, in momentele de durere/doliu, faptul ca cel plecat a scapat de durere nu e o alinare. Psihologii ne recomanda sa nu folosim cuvinte sau expresii prin care sa incercam sa ii facem sa se simta bine pe cei afectati; mai degraba, e bine sa ii facem sa constientizeze pierderea si sa ii ajutam sa se bucure de viata si bucuriile pe care le-au trait impreuna.
Nu spune ''rezisti bine'', ci ''e ok sa plangi''.
Atunci cand oamenii pierd pe cineva drag, de cele mai multe ori regreseaza la o stare asemanatoare celei din copilarie. Axeaza-te mai degraba pe cat de puternica e in fata tragediei, pentru ca pentru persoana respectiva e foarte greu, in acele momente, sa spuna ce simte. Durerea trebuie manifestata pentru a deveni o parte din trecut.
Nu spune ''si-a trait viata'' sau ca ''a murit impacat/a''.
Vei opri orice discutie. Chiar daca e vorba de o bunica de 97 de ani, pierderea e la fel de mare pentru fiica sau nepoata ei. Incearca sa te axezi pe lucurile pe care le admirai sau iubeai la ea.
Nu spune ''suna-ma daca ai nevoie de ceva'', ci stabileste tu sa vii in ziua urmatoare.
Gandul in sine nu e rau, insa oamenilor loviti de durerea pierderii unei persoane dragi, nu prea le sta gandul sa ceara ajutorul nimanui. Dupa cum spuneam mai sus, redevin neputinciosi ca un copil, desi de multe ori nu o arata, reprimandu-si durerea si lacrimile.
Nu intreba ''cum se simt ai tai/familia'', axeaza-ti atentia asupra prietenului tau.
Oamenii pot suferi in tacere, dar asta nu inseamna ca evenimentele grave nu ii ating. Nu confunda zambetul de complezenta cu o stare de bine. Suferinta este la fel de reala si nu trebuie interzisa, dezaprobata sau trecuta cu vederea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 1.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre durere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oameni

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre pierdere

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0