Ce substante chimice si aditivi alimentari contine parizerul?
Arome – sunt adaugate produselor alimentare pentru a le da sau modifica mirosul si/sau gustul.
Aroma de fum – produs obtinut prin fractionarea si purificarea unui condensat de fum care produce condensate de fum primare, fractii primare de gudron si/sau arome de fum derivate.
E120 – Carminul sau acidul carminic este un colorant rosu stralucitor care se obtine dintr-o specie de insecte numita cosenila.
E250 – Nitritul de sodiu este inclus de autoritatile europene si nord americane pe lista substantelor potential cancerigene, in special pentru tractul digestiv (stomac).
E252 – Nitratul de potasiu poate genera: alergii, dereglari hormonale, tulburari hepatice, boli intestinale si ale ficatului, tulburari hepato-biliare, tulburari ale tubului digestiv, tulburari nervoase si cresterea nivelului de colesterol.
E262 – Acetatul de sodiu se foloseste ca acidifiant fiind sarea de sodiu a acidului acetic, un acid natural, prezent in multe fructe.
E300 – Acidul ascorbic, in cantitati mari, poate produce diaree, ataca smaltul dintilor si duce la formarea calculilor la rinichi.
E316 – Izoascorbatul de sodiu este responsabil de alergii, dereglari hormonale, tulburari hepatice, boli intestinale si ale ficatului, etc.
E330 – Acidul poate distruge smaltul dentar, acesta favorizand aparitia cariilor dentare.
E331 - Citratii de sodiu (saruri de sodiu ale acidului citric) pot produce efecte secundare ca greata, voma, crampe abdominale si musculare, etc.
E407 – Caragenanul este un agent de ingrosare cu potential cancerigen.
E410 – Guma de carruba poate provoca scaderea eficientei anumitor substante (enzime) care ajuta digestia.
E412 – Guma de guar poate provoca greata, flatulenta si crampe.
E415 – Guma de xantan scade glicemia, duce la aparitia balonarii si a crampelor abdominale.
E 417 – Guma tara poate provoca alergii.
E450 – Difosfatul disodic modifica echilibrul calciu-fosfor din organism, provoca reactii alergice, tulburari de tranzit intestinal.
E452 – Polifosfatii dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase, favorizand aparitia osteoporozei.
E471 – Mono si digliceride ale acizilor grasi au capacitatea de a produce dezechilibre in organism.
Iodat de potasiu – Este un agent de oxidare, folosit uneori in iodarea sarii de masa pentru prevenirea deficientei de iod. Este utilizat si in unele formule pentru bebelusi sau ca agent de maturare in produse de panificatie.
E621 - Monoglutamatul de sodiu nu trebuie consumat de femei insarcinate, copii, hipoglicemici, batrani sau cardiaci. Potentiator de gust si aroma blocheaza asimilarea vitaminei B6 si a calciului in organism, favorizeaza aparitia reactiilor alergice, durerilor de cap si de gat, etc.
Sursa: APC Romania
Foto: pixabay.com
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.91
din 5
- 28 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!