Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 Plante recomandate pentru cresterea imunitatii

de Sunt Fericita la 2019-08-02
5 Plante recomandate pentru cresterea imunitatii
Daca racesti foarte des, iar organismul iti este slabit la trecerea dintre anotimpuri, atunci inseamna ca sistemul tau imunitar este foarte afectat si ai nevoie de cateva remedii naturale pentru a-l fortifica. Iata cateva plante naturale recomandate pentru a-ti creste imunitatea!


Stresul, alimentatia nefavorabila sau oboseala pot scadea simtitor mecanismele de aparare ale organismului. Racelile sau gripele se pot instala foarte usor, iar de aici pana la agravarea anumitor afectiuni nu mai este decat un pas.

Sistemul imunitar poate apara organismul de agentii patogeni, insa are nevoie de un ajutor. Iata care sunt plantele cu proprietati miraculoase care pot imbunatati sistemul imunitar!

 
Echinaceea.  Este planta miraculoasa cu proprietati antivirale, antifunghice si antibacteriene care ajuta la cresterea imunitatii si stimuleaza productia de interferon. Echinaceea este ideala pentru combaterea infectiilor si tratarea racelilor, dar si a gripei si bronsitei.

 
Salvie. Are efect detoxifiant si este recomandata drept un bun tonic nervos. Salvia are proprietati antiseptice si antimicrobiene si este ideala pentru tratarea duerilor de cap, dar si pentru ameliorarea starilor de raceala. Se recomanda o lingurita de tincture dizolvata in apa de 3, maxim 4 ori pe zi.

 
Rozmarin. Este planta cu o actiune importanta asupra sistemului imunitar datorita contiutului ridicat de antioxidanti si substante bioactive. Este indicat in cazul racelilor pentru a trata gatul inflamat, dar nu este recomandat femeilor gravide ori mamicilor care alapteaza. Se recomanda trei cani de ceai de rozmarin pe zi, iar infuzia se prepara din 2 lingurite de rozmarin uscat in 200 de ml de apa clocotita. 

 
Ghimbir. Radacina proaspata de ghimbir are proprietati antiinflamatoare si antivirale si este un adjuvant natural pentru intarirea sistemului imunitar. Decoctul din ghimbir se prepara din radacina rasa, la 250 de ml de apa clocotita se rad 10 grame de ghimbir. Se lasa la fiert pentru 10 minute, dupa care se indulceste cu putina miere si se beau pana la 3 cani pe zi. 

 
Cimbrisor. Planta recomandata pentru a calma tusea, dar si durerile de gat si astmul bronsic. Cimbrisorul este recomandat pentru a fortifica orgaismul in fata racelilor de sezon, dar si a frigului. Se prepara o infuzie din 2 lingurite de gimbrisor uscat intr-o cana de 250 de ml de apa clocotita. Se recomanda doua cani pe zi.


Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.81 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
    In preajma sarbatorilor Pascale ne aflam in cautarea cadourilor perfecte pentru cei dragi. Alegerea ...
    In cautarea unei diete sanatoase, multe persoane se concentreaza pe alimentele care nu sunt doar ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0