CAUZELE ANXIETATII
Stresul este un catalizator important al anxietatii. Anxitatea poate fi astfel declansata de situatii stresante de la munca, de acasa sau din planul emotional. Cei care nu fac fata asa cum trebuie stresului au un risc mai mare de a dezvolta o anxietate cronica.
Dezechilibrul chimic. Unele cercetari arata sa anxietatea ar putea fi legata de anumiti neurotransmitatori sua anumite substante chimice care sunt responsabile de transmiterea informatiei de la o celula la alta. Dezechilibrele acestor neurotransmitatori pot cauza numeroase probleme, inclusic anxietate.
Genetica si copilaria. Ca in tot, genele au un rol important in anxietate. Oamenii crescuti in familii in care relatiile erau tensionate au sanse mai mari de a suferi de anxietate; in aceeasi categorie intra si copiii care au fost supusi presiunilor de a invata bine la scoala, de a avea rezultate olimpice la sport sau alte activitati sau copiii care au crescut in familii abuzive.
Traume. Evenimentele stresante precum traumele pot duce la dezvoltarea unei tulburari anxioase generalizate. La traume sunt incluse abuzul fizic, mental sau sexual, divortul, schimbarea scolii sau a locului de munca, moartea unei persoane iubite, razboiul.
Medicamente. Exista anumite medicamente care pot da, ca efecte secundare, episoade de anxietate sau atacuri de panica. In acelasi fel, procesul de renuntare la dependenta de droguri, cofeina, nicotina sau alcool pot cauza anxietate. Din pacate, chiar medicamentele care se prescriu pentru tratatea anxietatii, daca sunt luate cum nu trebuie, pot cauza, la randul lor, atacuri de panica si anxietate.
SIMPTOMELE ANXIETATII
- inabilitatea de a face fata stresului
- neliniste, agitatie
- oboseala se nstaeaza foarte usor
- dificultate de a se concentra
- iritabilitate
- tensiune musculare
- tremur
- dureri de cap
- probleme de somn (insomnie, somn agitat, dificultatea de a adormi)
- maini reci
- greturi
- diaree
- senzatia de nod in gat
- simptome de depresie
- atacuri de panica (tahicardie, respiratie sacadata, tremur, transpiratie, ameteala)
DIAGNOSTICAREA ANXIETATII
Pentru diagnosticare, trebuie sa se identifice cauzele despre care am vorbit mai sus, sa se inlature alte probleme de sanatate precum deficienta de vitamina B12 sau probleme la glanda tiroida si sa se indeplineasca trei din urmatoarele sase simptome ale anxietatii:
- agitatie
- oboseala apare rapid
- iritabilitate
- tensiune msuculara
- probleme cu somnul
- dificultate de concentrare
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic
Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
de SuntFericita.ro
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.4
din 5
- 5 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!