Ingrediente:
- 3 kg de calcan
- 100 g de faina
- 100 ml de lapte
- 200 g de unt
- 1,5 kg de cartofi
- 200 ml de ulei
- 2 lamai
- 100 g capere
- verdeata
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie calcanul in lung, se curata de intestine, se inlatura capul si apoi se curata de solzi. Se dezoseaza, pentru a obtine carnea pentru fileuri. Se portioneaza pestele, se sareaza, se trece prin lapte si faina si se pune la prajit in ulei. Dupa ce s-a prajit, se scoate pe un platou sau intr-o tava si se tine la cald.
Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare. Din unt, verdeata taiata marunt, zeama de lamaie si piper pisat se pregateste sosul Meuniere. Se topeste untul, se adauga sarea, piperul si zeama de lamaie si se bate cu telul la cald pana ce sosul s-a legat. La sfarsit se adauga caperele si verdeata tocata marunt.
Fileurile de peste se aranjeaza pe un platou si se pun cartofii natur alaturi. Se toarna deasupra sosul Meuniere. La fiecare portie se serveste cate o felie de lamaie.
Pofta buna!
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Newsletter GRATUIT SuntFericita
Aboneaza-te acum GRATUIT si primesti imediat Raportul Special "Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
