Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Greseli pe care le facem cand gatim carne de pui

Greseli pe care le facem cand gatim carne de pui
Nu exista vreun tip de carne pe care sa-l gatim mai des decat carnea de pui. Este optiunea la indemana pentru multe dintre noi. Si este perfect logic, pentru ca puiul e ieftin, se gateste usor si e si gustos.


Dar exista riscuri mari sa-l gatesti gresit. Poate crezi ca mancarea pe care ai facut-o are gust bun, dar sa stii ca totul poate fi si mai bine.
Nu mai trebuie sa mananci niciodata o bucata de pui uscata sau insipida. 
1. Nu trece cu vederea prospetimea.
O gaina batrana nu se califica in finala. Daca poti, ia cel mai fraged puiut. Unul care a fost insa congelat inainte iara nu e bun, caci, in timpul congelarii si decongelarii, carnea isi pierde umiditatea.
2. Nu uita sa pui carnea in saramura.
Daca ti se oare ca pieptul de pui este tare, pune-l in apa cu sare inainte de a-l gati. Asa carnea va fi moale.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Bacalaureat 2020 Teste rezolvate la limba si literatura romana profil real


Teste in conformitate cu  programa BAC la limba si literatura romana 2020 Copilul dvs se afla in fata unui pas important din viata lui examenul de bacalaureat altadata numit si examenul de maturitate   Sunteti ingrijorat E normal Pentru ca trecerea cu bine a examenului de bac inseamna accesul la o anumita facultate ba chiar si...

Oferta Speciala
valabila 48h
2. Nu fi prea lenes pentru a folosi termometrul.
Scopul trebuie sa fie o temepratura finala de 165 de grade! Odata ce treci de numarul asta, vei usca carnea.
3. Nu lua o carne fara gust.
Daca iei carne de o calitate proasta, poti s-o marinezi, s-o sarezi etc. cat vrei tu. Nu mai scoti nimic din ea. Cauta o carne ecologica, caci numai asa vei putea sa-ti atingi scopul de a gati masa perfecta.
4. Nu umple tigaia de tot.
Nu pune bucatile de carne una langa alta. Cand nu mai e loc in tigaie, mancarea capteaza caldura si o transforma in abur. Asta inseamna ca ti-ai luat adio de la crusta caramel senzationala de pe pieptul de pui.
5. Nu uita sa lasi carnea sa se odihneasca.
Daca ai copt o pasarea intreaga, las-o sa se odihneasca dupa gatit. Pentru ca asa va absorbi sosurile. Nu dureaza decat cateva minute, dar ce diferenta!
6. Nu gati piept de pui care nu are grosime egala.
Daca ai un piept care este mai gros in centru decat la margini, acestea din urma se vor usca. Pune carnea in folie transparenta si intinde-o cu facaletul.
7. Nu coace o carne uda.
Daca vrei sa bagi la cuptor un pui intreg, sterge-l bine de apa. Asa vei face pielea aia crocanta deasupra.
8. Nu uita de intensificatorii de aroma.
Pune in tava cu puiul pe care intentionezi sa o bagi la cuptor sare, o jumatate de lamaie inauntru, usturoi si/sau ierburi proaspete. Este usor de facut, dar asta inseamna o carne gustoasa si delicioasa.

Sursa foto: www.sxc.hu



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gastronomie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne de pui

Spune-ne opinia ta despre "Greseli pe care le facem cand gatim carne de pui"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


7 - 2 =

Cele mai citite articole

Echilibrul hormonal este extrem de important si trebuie sa ii acorzi o atentie aparte. Continua mai ...
Stiai ca orezul alb trebuie evitat? Iata de ce!
Bucataria maghiara este apreciata in multe zone din Europa Centrala si de Est, in special in acele ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nr. 5- Mancatul inainte de somn este total neindicat! Mancatul seara este neindicat doarece in ...
Pare foarte interesanta prin varietatea alimentelor pe care le poți consuma. Mulțumesc.
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa. Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0