Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Indulcitorii artificiali pot creste riscul de diabet si obezitate

Indulcitorii artificiali pot creste riscul de diabet si obezitate
Indulcitorii artificiali pot creste riscul de diabet si obezitate

Specialistii ne sfatuiesc sa fim extreme de atenti la produsele care ne pot imbolnavi. Un nou studiu efectuat recent de cercetatorii canadieni a demonstrat faptul ca indulcitorii artificiali pot fi asociati cu o crestere in greutate si o accentuare a riscului de obezitate, diabet, hipertensiune si boli cardiovasculare.


Indulcitorii alimentari constituie un subiect controversat, mai ales ca in ultimii ani au aparut numeroase studii stiintifice care au demonstrat ca exista o stransa legatura intre consumul lor si cresterea in greutate, aparitia cancerului, a bolilor de inima si a diabetului.

Desi multe persoane folosesc inducitorii artificiali (aspartam, zaharina, sucraloza) in locul zaharului, potrivit studiilor, se pare ca acestia nu sunt atat de inofensivi pe cat am crede. Indulcitorii artificiali nu previn problemele de sanatate asociate cu kilogramele in plus, sugereaza un nou studiu publicat recent in Jurnalul Asociatiei Medicilor Canadieni (CMAJ). Aspartamul este cel mai periculos indulcitor artificial din prezent, de 180 de ori mai dulce decat zaharul.

Aspartamul, zaharina, sucraloza si alti inducitori artificiali nu au adus pierderi semnificative in greutate in randul a peste 400.000 de persoane care au participat la studiile clinice efectuate de cercetatorii canadieni.

In plus, datele au aratat ca indulcitorii artificiali au efecte negative asupra metabolismului, a microflorei intestinale si a apetitului si sunt asociati cu riscul pentru obezitate, hipertensiune arteriala, diabet de tip II si problemele de sanatate ale inimii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid privind aplicarea dreptului la educatie pentru copiii cu dizabilitati din Romania


De ce copiii cu dizabilitati sunt marginalizati sau chiar exclusi intr-o forma sau alta din sistemul national de educatie Nu e suficient ca acesti copii duc deja o lupta cumplita cu ei insisi De ce trebuie sa duca inca una cu autoritatile cu institutii indiferente care de fapt sunt obligate prin lege sa le faciliteze accesul la educatie ...

Oferta Speciala
valabila 48h


“Exista doua teorii care explica de ce indulcitorii artificiali nu ajuta la pierderea in greutate: prima sustine ca influenteaza comportamentul alimetar in mod nesanatos sustinand dependenta de zahar, iar cea de-a doua sustine ca indulcitorii ar putea modifica microbiomul uman si schimba metabolismul, intrucat trimite semnale false organismului in mod repetat, in ceea ce priveste ingerarea alimentelor dulci,” explica Dr. Azad.

''In ciuda faptului ca milioane de persoane consuma in mod obisnuit indulcitori artificiali, destul de putini pacienti au fost inclusi in studiile clinice ale acestor produse'', a declarat doctor Ryan Zarychanski, profesor asistent la Facultatea de Stiinte Medicale Rady.

 "Am descoperit ca informatiile din cercetarile clinice nu sustin in mod clar beneficiile scontate ale indulcitorilor artificiali pentru controlul greutatii", a adaugat acesta.

Mai mult, cercetari anterioare au aratat ca indulcitorii artificiali afecteaza creierul si modifica perceptia gustului.

Foto: pixabay.com




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre indulcitori artificiali

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obezitate

Spune-ne opinia ta despre "Indulcitorii artificiali pot creste riscul de diabet si obezitate"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


10 - 8 =

Cele mai citite articole

Poate nu stiai ca kiwi se afla in fruntea clasamentului, alaturi de alte fructe, atunci cand vine ...
Toate persoanele trec prin unele momente in care se simt triste.
Toamna este anotimpul ideal pentru a sta treaz ore in sir cuibarit in casa pentru a citi povesti ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Fiti mai atenti la ceea ce publicati! Copiii intre 3 și 6 ani au nevoie de 13 ore de somn, ...
Eu folosesc uleiul de ricin in vopseaua de par .este f bun
Domnule doctor soțul meu a fost diagnosticat în urma cu 4 luni cu o bacterie ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Detoxifiere sanatoasa - Ghid complet pentru femei
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0