Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Infuzie, decoct, macerare. Cum se prepara fiecare?

Infuzie, decoct, macerare. Cum se prepara fiecare?
Principiul infuziei este simplu: se pune echivalentul unei lingurite cu plante uscate (aproximativ 2-3 g) sau a 2 lingurite cu plante proaspete intr-o ceasca de ceai. Se toarana apa fiarta peste plante si se lasa vasul acoperit timp de 3-15 minute. Dupa aceea bautura se trece prin strecuratoare.

Duarata infuziei poate influenta concentratia principiilor active, unele dintre ele putand fi distruse daca infuzia dureaza prea mult, iar altele aparand doar in cazul unei infuzii prelungite.

Partile plantelor folosite sunt, in general, cele moi, adica frunzele, florile sau chiar intreaga planta atunci cand este tanara, frageda.

Principiul decoctului difera usor de cel al infuziei. In cazul lui este nevoie de aproximativ 20 g de plante uscate (2 linguri) sau de 40 g de plante proaspete (4 linguri) pentru un litru de apa rece. Plantele vor fi puse in apa rece timp de 1-5 ore. Dupa aceea, amestecul va fi fiert timp de 5 pana la 30 de minute, in functie de portiunea de planta folosita, duritatea si gradul ei de uscare. In general, se recomanda reducerea cu o treime a cantitatii de lichid in urma fierberii.

Macerarea consta in introducerea plantei (proaspata sau uscata) intr-un lichid rece, de obicei vin, apa, alcool sau ulei. Uleiul este lichidul cel mai indicat pentru plantele care detin intr-o cantitate suficienta un principiu rar si puternic: uleiul esential. Timpul de macerare depinde, bineinteles, de textura plantei sau de partea care se foloseste. Desigur ca pentru fiecare planta timpul de macerare este diferit.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate


Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta  in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 3.22 din 5 - 34 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ceai

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre plante

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre infuzie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre decoct

Cele mai citite articole

Proteinele, pentru majoritatea oamenilor inseamna o portie de carne carne, sursa sigura pe care ...
Pietrele la rinichi, infectiile de tract urinar sau cancerul renal sunt doar cateva dintre ...
Imbunatatirea digestiei este un proces de durata, care presupune o grija si o atentie amanuntita in ...
Slabeste rapid
si scapa de toxine!
Iti oferim un Raport Special GRATUIT
"Retete de detoxifiere pe baza de fructe si legume"
Citeste zilnic GRATUIT totul despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016