Duarata infuziei poate influenta concentratia principiilor active, unele dintre ele putand fi distruse daca infuzia dureaza prea mult, iar altele aparand doar in cazul unei infuzii prelungite.
Partile plantelor folosite sunt, in general, cele moi, adica frunzele, florile sau chiar intreaga planta atunci cand este tanara, frageda.
Principiul decoctului difera usor de cel al infuziei. In cazul lui este nevoie de aproximativ 20 g de plante uscate (2 linguri) sau de 40 g de plante proaspete (4 linguri) pentru un litru de apa rece. Plantele vor fi puse in apa rece timp de 1-5 ore. Dupa aceea, amestecul va fi fiert timp de 5 pana la 30 de minute, in functie de portiunea de planta folosita, duritatea si gradul ei de uscare. In general, se recomanda reducerea cu o treime a cantitatii de lichid in urma fierberii.
Macerarea consta in introducerea plantei (proaspata sau uscata) intr-un lichid rece, de obicei vin, apa, alcool sau ulei. Uleiul este lichidul cel mai indicat pentru plantele care detin intr-o cantitate suficienta un principiu rar si puternic: uleiul esential. Timpul de macerare depinde, bineinteles, de textura plantei sau de partea care se foloseste. Desigur ca pentru fiecare planta timpul de macerare este diferit.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Prin Bucuresti cu rucsacul in spate
Ca sa nu cada in derizoriu un autor contemporan de literatura de calatorie trebuie sa stie sa spuna povesti frumoase Si mai ales sa le spuna frumos Dan Manusaride a demonstrat ca poate face si una si alta in volumele pe care le-a publicat tot la editura Rentrop & Straton in anii din urma Calatorind prin aer pe apa...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie? Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 3.22
din 5
- 34 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!